View Single Post
Staro 15.01.2015., 11:29   #15827
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Godzilla (2014)
Prvo želim reči da sam poprilično jednostavna publika / ne tražim puno.
Uz to volim ovakav tip filmova... tona efekata i neka priča 's ruba pameti' i ja zadovoljan.
Drugačije rečeno , kad je riječ o ovakvom tipu filma , ne gledam ga zbog fenomenalne dubine likova ili nevjerovatne glume.
Likovi po večini filmova rade stvari koje nemaju smisla jer im je to posao i jer bez toga filmovi nebi išli u određenom smjeru...al brate mili što je previše - previše je.
U određenim momentima bi se poprilično isplatila trunka malo više smisla ali to nastranu.

Ipak , ovaj mi nikako nije sjeo ponajviše zbog...
Volim "bum , dam , dum" jer kad se to koristi po propisu , daje jednu dodatnu dimenziju filmu.
Kad prođe vlak , kad rokne bomba , kad netko upali neki eksperimentalni stroj, kad negdje drmne munja...
kad se to prigodno poprati s LFE efektom , čovjek time dobije predođbu koja je to sila.
Ali kad neko usrano čudovište radi rusvaj tokom cijelog filma čovjek gubi perspektivu.
Ok ,očito da Godzilla & Company neče kukičat đemper sjedeči na zgradi ali kad nema kontrasta i dinamike , to čovjeku samo napumpa glavu.
Pogotovo jer je film glasan preko svake mjere i potrebe...toliko da klipa u određenim momentima.
A da stvar bude bolja ,materijala ispod 30Hz ima ko vode u pustinji šta smatram kriminalnim.
Osim onog ROARa , ozbiljno sam razočaran s zvučnim dizajnom filma...
laudness war sjebao i Holivud. FUJ FUJ i FUJ.

Jeli netko gledao ovo u kinu pa može komentirat kako je bilo?

Io e te (2012)
Majstorski uradak. Točka.
Več sam ga jednom počeo gledati i na osnovu prvih 10ak minuta ,činilo mi se kao davež pa sam ga izbjegavao i preskakao dugo vremena.
Nakon što sam ga sad pogledao , žao mi je što nekad sudim prenaglo po filmovima.
Zbog ovakvih filmova mi je drago što pogledam svašta jer znam naletit na stvarno dobre filmove i poslušat muzike koju nikad nebi čuo.
Dok je početak WTF , kasnije naglo postane zanimljiv a gustoča zraka i pozadinska nabijenost atmosfere tokom scene s muzičkom podloge je nešto nevjerovatno.

Preporuka!