Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.11.2014., 22:53   #12641
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Apacer ft Bozja Pregled postova
Ne razumijem neke ljude ovdje. Ili nisu nikada probali pa samo pišu nebuloze ili su probali pa nisu mijenjali način vožnje, ali ja sam zadnje četiri-pet zima vozio svoj stari auto na ljetnim gumama i da pokucam u drvo niti jednom nisam imao neku neugodnost.
Zna se kako se vozi po zimi, nebitno sa kakvim gumama, a ako te pak situacija natjera da voziš sa ljetnim, budeš još duplo koncentriraniji i nemaš brige.
A za oni koji pišu o tome da se ne mozeš maknuti sa parkinga, nema problema, oni tepisi iz auta pod gume i vani sam. Niti jednom nisam morao nekoga zvati da mi gura/vuce, uvijek sam sam izašao, a vozio sam sranje od auta do prije pola godine, stari Fiat Bravo.
Sad me jedino zanima kako se auti na zadnji pogon ponašaju po snijegu, ali o tome cu pisati za par mjeseci, kad padne malo snijega.

Pišeš gluposti.
Ali čekaj malo, košta te, bubam 1000 kuna da se voziš po zimi ko gospodin čovjek i da ne budeš idiot koji se vozi 40kmh po slavonskoj jer si svjestan da ti za išta više treba poletna pista na plesu da se zaustaviš. Dakle, za mizeran novac možeš stat, možeš se vozit bez brige i još ne riskiraš svoju glavu(manje bitno) već i tuđu. Nemaš para za glavnu stvar na autu? Prodaj auto i uplati godišnju zet kartu, to je sve kaj mogu reć ljudima poput tebe.

A ovo drugo mi objasni. Zanima me ta tematika pa bi se mogao raspisat o tome, nije da sam prof.ing stručnjak ali mislim da svi možemo bar malo logiku koristit.
Ako je zimska guma napravljena od mekanije smjese(zanemarit ćemo komponente smjese koje mogu isparavati kad se guma krene kuhat po ljeti) i gubi svojstva na 15-20 celzija, bar tako veli conti za svoje gume. Nije li logično da ćeš ju na ionako toplijem asfaltu od ambijentalne temperature krenut palit i kuhat? Nakon par sesija toplo-hladno ćeš dobit plastiku a ne zimsku gumu.
Mogu ti to i pokazat jer sam i sam vozio zimsku po ljeti(nije bila bogznakakva za zimu a auto je ionak išao na prodaju pa čisto da ju spalimo do kraja). Pri skretanju u ulicu možeš čut kako cvile i to na 10kmh, veće brzine u zavojima ne treba ni spominjat jer osjetiš u guzici kak cijeli auto pleše na gumi.

I sad možeš drvit do preksutra kak nemam iskustva, al možeš izguglat za 10 sekundi bilo kakav test zimska ljetna pri 0 stupnjeva celzija. Put kočenja rasta i na +10 metara. A to su ti skoro tri dužine nekog gradskog auta. Svakom s tri čiste dosta.

Citiraj:
Autor ozren Pregled postova
Uglavnom Bože sačuvaj me po zimi ovih s ljetnim gumama, pogotovo onih iza mene...
Upravo tak, meni je drago što oni misle da znaju i mogu.
Ali treba shvatit da ću ja s dobrom zimskom pri naglom kočenju stat a majstor s ljetnom će se nažalost parkirat meni ili nekom drugom u guzicu. I sve je to super dok to nije klinac koji ti je izletio na zebru pred autom...
tech je offline   Reply With Quote