Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.01.2014., 17:33   #9342
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Koji auti si relativno jeftini s rezervnim dijelovima?
Interesiraju me za dizelaše, konkretno za VW Polo, Škodu Fabiu, Ford Fiestu i automobile sličnih gabarita
Netko je već napisao da je SDI motor zakon i to je apsolutno točno, povremeno vozim Golfa4 SDI od firme kojeg vozi ko god stigne, trenutno ima malo više od 550 000 km i još uvijek ide.. a i održavanje nije baš ovih godina bilo vrhunsko.. ako gledaš klasu gradskih automobila onda ti za WV grupaciju mogu dati nekakav okvir jer sam ih sve vozio:

WV Polo - najudobniji, najbolja izolacija od buke i najbolji materijali u unutrašnjosti,

Škoda - srednje udoban, nikakva izolacija od buke (uz doplatu što je malo ljudi kupovalo) i srednja kvalitata materijala, ali se najudobnije sjedi jer se sjedalo može spustiti najniže od nabrojane trojke,

Ibiza - neudobna zbog najtvrđeg ovjesa (ali najbolje drži cestu), relativno dobra izolacija od buke, plastika kao u Škodi

Fjestu sam vozio jako malo (2-3 puta pa nemam osnove za to dati bilo kakvo mišljenje), ali sam zato dosta vozio Clia, udobniji od Pola ali puno manje mjesta u unutrašnjosti (pogotovo odostraga). C3 također vozio malo, ali za njega ide komentar; ma ko da vozim žvakaću po cesti, doslovno se naćekaš da kotači počnu skretati nakon što okreneš volan

Za Francuze, kakvi su motori nemam pojma jer nisam vozio dizele, samo benzince, no kolega mi ima Kangooa 1,5 dCi i taj troši litru ulja na 5k km.
bertone je offline   Reply With Quote