Citiraj:
Autor ALiEN17
jedno pitanje za znalca, autora teme a i ostale; vozim kantu koja na cca. 1000km potroši cca. 1l ulja - iz tog razloga stavljam neko smeće (Lotos 10W40 - jeftino da jeftinije ne može i to je OK) a u karter stane nešto manje od 3l ukupno ulja. Ulje/filter mijenjam sam. Međutim, to mi se nikako ne da baš i sad slijedi pitanje; dali se može poistovjetiti nadolijevanje veće količine ulja (cca. točim litru kada šipka označava polovicu) izmjeni cijelokupnog sadržaja ulja unutar kartera? Ili se ipak smeće taloži unutra i ne može nikako van (sagorijevanjem) osim otpuštanem šarafa na dnu?
|
Obavezno mijenjati ulje i filter na vrijeme, nikakvo nadolijevanje to ne može nadomjestiti. I probaj stavit iole bolje ulje, vjerujem da će se i potrošnja smanjiti u odnosu na takav poluproizvod jer takvim uljima koja su samo reobnovljena ulja samo još više štetiš motoru...
Citiraj:
Autor domis
Koji auti si relativno jeftini s rezervnim dijelovima?
Interesiraju me za dizelaše, konkretno za VW Polo, Škodu Fabiu, Ford Fiestu i automobile sličnih gabarita 
|
Uf, ne znam šta bi ti rekao, dizel i jeftini dijelovi je no-go.
Pogotovo ovi troklipci u polu i fabii...
Citiraj:
Autor lowrider
Pravi je nema kaj, samo 300 000km, ako i je to prava km 
|
A da ti ja sad kažem da imam u ponudi astru iz 2008e sa 550.000km, ili meganea iz 2010e sa 330.000km, šta onda? I to stvarnih km, auti servisirani uredno svakih 10-11.000km, autocesta only...
Citiraj:
Autor lowrider
Pusti one priče da je bmw iz 2003. sa 300 000km u boljem stanju recimo od forda/opela iz 2008.g sa 80 000km
|
Sasvim jasna stvar da je bolji, od kvalitete materijala, kvalitete izrade, do ugodnosti vožnje, neusporedivo... To nisu priče, priče su one nebuloze tipa skupog održavanja takvog auta vs 'jeftinog' opela/fiata/renola/whatever

, to su činjenice da je takav auto bolja kupnja nego auto niže klase i kvalitete par godina mlađi. No to je i stvar ukusa, šta tko više preferira, no kako rekoh, kruške i jabuke