Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.01.2014., 14:49   #9332
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
jedno pitanje za znalca, autora teme a i ostale; vozim kantu koja na cca. 1000km potroši cca. 1l ulja - iz tog razloga stavljam neko smeće (Lotos 10W40 - jeftino da jeftinije ne može i to je OK) a u karter stane nešto manje od 3l ukupno ulja. Ulje/filter mijenjam sam. Međutim, to mi se nikako ne da baš i sad slijedi pitanje; dali se može poistovjetiti nadolijevanje veće količine ulja (cca. točim litru kada šipka označava polovicu) izmjeni cijelokupnog sadržaja ulja unutar kartera? Ili se ipak smeće taloži unutra i ne može nikako van (sagorijevanjem) osim otpuštanem šarafa na dnu?
Obavezno mijenjati ulje i filter na vrijeme, nikakvo nadolijevanje to ne može nadomjestiti. I probaj stavit iole bolje ulje, vjerujem da će se i potrošnja smanjiti u odnosu na takav poluproizvod jer takvim uljima koja su samo reobnovljena ulja samo još više štetiš motoru...

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Koji auti si relativno jeftini s rezervnim dijelovima?
Interesiraju me za dizelaše, konkretno za VW Polo, Škodu Fabiu, Ford Fiestu i automobile sličnih gabarita
Uf, ne znam šta bi ti rekao, dizel i jeftini dijelovi je no-go.
Pogotovo ovi troklipci u polu i fabii...

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pravi je nema kaj, samo 300 000km, ako i je to prava km
A da ti ja sad kažem da imam u ponudi astru iz 2008e sa 550.000km, ili meganea iz 2010e sa 330.000km, šta onda? I to stvarnih km, auti servisirani uredno svakih 10-11.000km, autocesta only...

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pusti one priče da je bmw iz 2003. sa 300 000km u boljem stanju recimo od forda/opela iz 2008.g sa 80 000km
Sasvim jasna stvar da je bolji, od kvalitete materijala, kvalitete izrade, do ugodnosti vožnje, neusporedivo... To nisu priče, priče su one nebuloze tipa skupog održavanja takvog auta vs 'jeftinog' opela/fiata/renola/whatever , to su činjenice da je takav auto bolja kupnja nego auto niže klase i kvalitete par godina mlađi. No to je i stvar ukusa, šta tko više preferira, no kako rekoh, kruške i jabuke