Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.12.2013., 20:58   #9204
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
To se zove kultura u voznji i inteligencija, no ocito neki padaju i na tome... Da, znam i ja da po zakonu on moze kruzit u tom rotoru do mile volje, ali (uvijek postoji ali), radi efikasnosti i fleksibilnosti prometa u ovom rotoru postoje tri trake, sto ce reci da postoji kvaka 22 zasto je to tako... A ta kvaka je opisana ranije u forumu...

Ako tom biseru koji se vozika kroz rotor po desnoj traci nije jasno da moze bit sudionik u lancanom sudaru (nema veze jel kriv ili nije) samo zato jer inzistira na svojoj voznji po vanjskoj traci rotora, onda se tu nema sta puno raspravljat...

I idemo sad ispocetka... Ako sam vec napisao da je rotor bio tolko zakrcen da se vozilo u sve tri trake (trebao si vidjet kolonu prema Arena centru koja je bila sve do rotora), onda je recimo vrlo vjerojatno da ce auti morati voziti u paraleli jedan sa drugim u sve tri trake, sto je i bio slucaj... Ako su tri auta ispred mene izletili iz srednje rotor trake u skroz lijevu traku prema Jadranskom mostu, i ako su tri auta iz vanjske trake izletili prema Jadranskom mostu, onda na koju bih ja foru mogao uopce predvidjeti da ce cetvrti kreten iz vanjske trake kruzit po rotoru? Nit mu vidim zmigavac (jer nije dao lijevi da da drugim do znanja da on zeli kruzit po rotur, a desni ionako ne vidim jer vozim u paraleli sa njim), nit kuzim sta tip hoce dok mi nije na suvozackim vratima i koci ko blesav... Da ne pricam da je ekipa iza njega vjerojatno dobila slom zivaca...

Dakle, pustimo sad malo drzavne zakone po strani jer rijetko koji je pisan, a da se prije toga barem malo pokusalo sagledati prakticnu stranu zakona (znas ono, savjetovati se sa strucnjacima, malo pregledati realne situacije, napraviti neke studije o necemu i sl.)... Iz ove situacije svi mozemo puno nauciti, prvenstveno o kulturnom davanju lijevog zmigavca ako ces raditi malo veci krug po rotoru, pa iz koje god trake... Mislim da je to recimo najkorisniji savjet koji mogu ikome dat...
.
I opet si u krivu i cak nisi ni svjestan koliko. Zakon je isti u svim situacijama, bila guzva na rotoru ili ne. Davanje lijevog zmigavca u rotoru da bi drugima dao do znanja da ostajes u njemu? Gdje to pise u zakonu? Da ne spominjem da bi davanje lijevog zmigavca u rotoru s tri trake u ovom slucaju znacilo samo to da se frajer iz vanjske zeli prebacit u srednju traku.
Zbog ovakvog nacina razmisljanja kao tvog se i dogadjaju nesrece na rotoru. Pretpostavljam da taj tip sad svojim frendovima prica kak je skoro pokupio nekog idiota na rotoru koji je prek njegove trake sam tak htio proc na most...
Da ne napominjem da se ista situacija moze primjenit na slucaj kad frajer s av Dubrovnik udje na rotor, u skroz desnoj traci je i zeli izac na odvojak za lucko. I kaj, ti ces napravit istu stvar, probat presjec njegovu putanju i govorit okolo kak su ljudi kreteni???
Rotor je obicno krizanje. Postuj pravilo desne strane i ostale prometne propise i sve bu dobro zavrsilo. Vec sam ponovio da bi se problem rijesio kad bi vanjska traka morala bit obavezna za izac desno, dok bi srednja mogla takodjer izac van ili produzit dalje.
Al dok se to ne napravi, dogadjat se se sranja jer jedan dio ljudi razmislja kao ti.

@Ivan; pod pravokutnik je mislio na otisak koji guma ostavlja dok je pritisnuta na podlogu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F