View Single Post
Staro 02.08.2013., 13:44   #7
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor ti.le Pregled postova
I kod AIDA 64 i IOMeter testova, kod prikaza Access time-a, malo imate "nezgodan" prikaz.

Ako netko samo vizualno pogleda dobiti će krivu predodžbu, jer dužina stupca ne odgovara vremenu koje unutra piše, nego dužini znamenaka koje pišu unutra, tj, ima primjera gdje je stupac od diska da većim accesss time-om kraći od stupca diska sa manjim, samo zato jer je jedan zaokružen na jednu decimalu, a drugi na 2 ili 3.

Možda promijeniti raspon podataka za grafikon tako da svi postanu "duži", pa će prikazivati realan odnos?
Da, tako je zbog Seagate SSHD-a i nažalost se ne može izbjeći. U sljedećem testu taj disk ide van iz tablica pa će biti bolji prikaz.

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa osobno sam razmišljao o jednoj "ingenious" izvedbi SSD-a za desktop računala (ne za laptope baš zbog veće potrošnje).

Imaš SSD X kapaciteta, imaš na njemu RAM X> kapaciteta i malu bateriju. Upališ komp, boota se sa SSD-a (koji je brz). Nakon boota sve se sa SSD-a polagano (zapravo jako brzo) kad ne ometa rad prebaci u RAM. Dok radiš sve se obavlja sa RAM-a na SSD-u čime je brzina maksimalna. Nakon gašenja kompa baterija nastavlja napajati RAM, sadržaj RAM-a se za to vrijeme kopira na SSD. Nakon što se prijenos obavi imaš sve podatke spremljene na non-volatile memoriji. U slučaju jako brzog paljenja kompa (ukoliko prijenos nije završen) nikom ništa jer se u tom slučaju sve boota sa RAM-a. Ovime bi vijek trajanja SSD-a bio jako poboljšan, a brzina bi bila odlična.

A sada nakon ovog mislim da je vrijeme za spavanje
Sjetio se toga i Asus

Zadnje izmijenjeno od: krešo. 02.08.2013. u 14:58.
krešo je online   Reply With Quote