Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.07.2013., 19:31   #6539
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Sve to stoji, ali meni je SUV glupost sama po sebi. To mi je kao ferrari koji ide maksimalno 170km/h. Ako trebaš jurilicu, kupiš talijana/njemca, ako želiš limuzinu, kupiš je, ako želiš gradski auto, kupiš hatchback, a ako želiš terenca, onda kupiš stroj sa 4x4+reduktor+vitlo. Nema smisla sada pisati o modelima, ali vozila imaju svoju namjenu, dok SUV to nema, kao kategorija. Po meni, barem. Da imam novaca, uzeo bi si sedan nekakav i terenca. Sedan za "po gradu", "na more", "na posao", a terenca za "po Dravi" .
I dalje pokušavam shvatit zašto ljude smeta jer netko vozi nekakav auto. Nit si ga platio, nit ga točiš, nit ga održavaš a pogotovo se ne moraš vozit u njemu. Dosad su ljudi na ovom forumu pokazivali netrpeljivost prema određenim markama (ni to mi nije jasno) a sad to ide dalje, smetaju im vozila određene namjene. Što je slijedeće, netrpeljivost prema autima koji imaju manje od 100 ks? Proizvodnja SUV-a ima smisla ako postoje ljudi koji su spremni izdvojit novce za njega. A takvih ljudi ima, i to jako puno. I ak će mo već bit picajzle, koji je smisao neke jurilice ako je ograničenje brzine kod nas max 130 km/h?

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Btw, trenutno vozim starog (2003 2) Clia, jer nemam novaca za voziti išta drugo. Nije toliki problem kupiti, nego voziti i održavati. Ja kupim cijeli set guma i felgi, a stari kupi 2 gume na Altei . Baš danas sam ostavljao u prašini razvikane aute na dalmatini, pa "bratstvu i jedinstvu" pa na slavonici.
Baš me zanima kakav je osjećaj kad te opiša clio 1,2 8v sa 160km/h. Naravno, vozim max 140 (na satu, zapravo 134) km/h, a više ide samo za obilaženje ili zalijetanje uzbrdo na dalmatini .
Na ovo nemam potrebe ništa reć pošto su madboy i radeon sve rekli.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F