Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.01.2013., 10:18   #5403
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
zasto jedan ljubitelj golfa nece nikada reci dobro za nekog drugog proizvodaca, barem ne direkno?

Ja ću ti reći. Za alternativu bih uvijek izabrao hondu. Ali gle čuda: honde su isto precijenjene u odnosu na druge aute, skuplje su i od mazde i od toyote i od kie i fiata iste klase.
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
jedini kvar za koji mogu reci da je kvar, no opet, to sam ja kriv za to . ali sta je najbolje, komplet original hyundai kosta ~1150 kuna......... koliko to kosta za vw?

stoga molim i razumjevanja vlasnika i ljubitelja golfa (opcenito vw) da sagledaju malo siru sliku. nije da ljudi mahom svi seru po narodnom vozilu da ne valja, valja! ali previse kosta da bi jednako valjao kao neki koji kosta 30 ili 50% njegove cijene .
Konkretan odgovor: za passata tdi: valeo set lamela, korpa i potisni ležaj su 1050 kuna. Sachs je tu negdje isto. BTW: valeo je u velikom broju slučajeva i prva ugradnja i ne samo kod vw-a. Cijeli set sam mijenjao kad je passat bio star 11 godina i imao 248 000 km.

Što se tiče cijene rabljenog, prije dvije godine sam prodao golfa 3 gti "20 jahre" za 35000 kuna. Auto je tad bio star 15 godina.
Za koliko bih prodao kiu iz 1996?

Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Četvorke dizelaši nemogu izdržat ni 300 000km,svi se oni previše kvare.
Bili to motori sa bosch pumpom ili pumpa-brizgaljka, rijetko koji, ali uistinu rijetko koji pokazuje znakove potrošenosti nakon 300 000 jer svaki tdi motor ima podmazivanje i direktno pod klip pa karike znaju izdržati debelo iznad 500 000.
Volio bih argument što to odlazi na tim motorima tako često jer sam vozio tdi 110 sa bosch pumpom 60-70 000 i tdi pumpa-duse 130 ks dobrih 100 000 km. Oba su bila u intervalu od 100-300 000 i nisam imao problema. Jedna lasta ne čini proljeće, ali tvoja izjava jednostavno traži konkretan primjer.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Što meni vrijedi podatak da se mazde malo kvare kad mi je preskočio zupčasti?
Nemoj me krivo shvatiti, ali to nije do mazde nego do tebe. Zupčasti ne preskače jer je loš proizvođač, motor ili izrada nečega, nego ili nije zamijenjen u redovnom intervalu, ili ga je servisirao fušar, ili su korišteni loši zamjenski dijelovi.

Bilo kako bilo, ipak je istina da golf diže najviše prašine za sobom čemu svjedoče i zadnje 2-3 stranice. Ili ga mrze ili vole, ali je činjenica da hyundai/kia i sl. nikad neće imati tu titulu.

Pozdrav svima!
Juan je offline   Reply With Quote