Citiraj:
Autor buljo
Dizel se kupuje, U PRAVILU, radi manje potrošnje i točka.
Osobe koje rade preko 25k km godišnje i isplativniji im je dizel nego benzinac.
Znam osobno i par osoba sa dizelima koji žele moment i malu potrošnju, a to kaj im isti auto na kraju izađe više od benzinca je sporedno.
Samo da dodam, focus 2008. 1.8 TD točen UVIJEK ALI UVIJEK na OMVu euro dizel class ili kak se njihovo skupo gorivo već zove nakon 70k km ostao bez jedne dizne, razlog: loše gorivo, cijena sitnica 3000 kn 
Kolika bi cifra bila da se radilo o benzincu (osim što se to vrlo vjerojatno ne bi dogodilo)? 
|
Sve 5. Isplativost je ak radiš prek 25k itd. Al u praksi ne razmišljaju svi tak. Masa ljudi zanemari povećani trošak na početku, dal zato što uopće ne računaju na to, dal zato što su dizeli dugovječniji, dal sto drugih razloga al kupe dizel. Neki si vele tak i tak je na kredu, razlika u rati nije tolko velika. I to je u biti nebitno. Neko želi vozit dizela i zašto bi raspravljali o tome. Austrija i Francuska mislim da imaju prek 60 % dizela na cestama. Ajmo malo njima pričat o isplativosti.

Gledam aute kod sebe u ulici, sve sami dizeli, tu i tamo benzinac. Normalni ljudi koji idu svaki dan na posao. Ko voli nek izvoli, čemu razbijat glavu o tome kakav će motor i zašto netko kupit.
Naravno da dizel ima veću cijenu održavanja. Al na tebi je ak ga kupuješ da znaš jel si to možeš priuštit il ćeš nosit gaće na štapu.
Citiraj:
Autor buljo
Izgubio si se u usporedbi, veći trošak goriva da, ali veliko je pitanje dal bi ukupni trošak auta kroz 5 godina bio veći, naravno atm benzince uopće ne uspoređujem sa turbo dizelima.
Naravno ne treba zaboravit razliku u cijeni u korist dizela od BAREM 10000 kn, i ako uzmemo cijenu benzina 10kn/l i da taj benzinac troši 9L, ti samo u razlici u cijeni prođeš 11111 km što je tebi 7-8 mj besplatne vožnje u prvoj godini korištenja ako radiš toliko km koliko si napisao 
Lako je donositi zaključke ako se malo činjenica uzme u obzir.
|
Moj frend vozi mazdu 6, 1.8, atm benzinac, 120 ks. Auto mu troši 11 l gradske vožnje. Ak radimo po 18 k/km, to je u odnosu na moj razlika od kojih 5500 kn godišnje. Njemu se živo hebe, firma mu ga je kupila i plaća mu gorivo, al veli da si sam kupuje auto, nema šanse da bi ga ikad uzeo. Dizel i bok.
I opet velim, sam si kupuješ auto, sam trebaš znat jel ga možeš održavat ili nemreš.
Velim, meni se sviđa što malo troši, ima snagu, moment, i strašno je elastičan. Vozio malo passata benzinca od 150 ks al nemreju se usporedit.
Kad ću kupovat slijedeći auto, opet će bit TD. Sviđalo se to nekom ili ne.

Mislim, ova je raspra skroz bespotrebna. Ja sam samo reagirao na pljuvanje po tom motoru i navodima neke nebulozne potrošnje.