View Single Post
Staro 14.07.2012., 20:49   #7
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor ogamefilip Pregled postova
Evo sad sam malo u udaljenijoj sobi i bezicna veza mi nije punih 54Mbps-a nego 34Mbpsa al svejedno mi je Speedtest izmjerio brzinu 8,98 Mbps-a. Znaci li to da ce meni uvijek biti jednaka brzina bez obzira na to bila bezicna veza 54 ili 34 Mbpsa? Kolko sam skuzio to je samo brzina signala od laptopa do routera, jel tako?
Tako je, dakle nije puni signal za WLAN ali je i dalje veći (34) od onoga što ti ISP nudi (8) i zato ćeš imati punu brzinu pristupa Internetu.

Citiraj:
Autor ogamefilip Pregled postova
A na zicnoj vezi je izmjerio 22 Mbps-a do Slovenije a Amerike samo 2 Mbpsa. Ovo s 22 Mbpsa mi nema logike ako su mi Bnet nudi od 8 - 12 Mbpsa brzinu. Kako je onda sada 22?
To s 22 ti nema smisla da, nekada zna pokazati tako 'vršnu' vrijednost ali to sigurno nije realno ogledalo. Izmjeri par puta i dobiti ćeš cca ono što ti i ISP daje. Ja imam često i više od onoga što sam potpisao ali ne previše.

Također, to je samo 'brzina' kako svi govorimo, isto tako pa čak i bitnije ti je izmjeriti i ping, kvalitetu same veze, to možeš ovdje http://pingtest.net/, odmah će ti reći ocjenu u odnosu na ostale rezultate u RH.