View Single Post
Staro 06.05.2012., 17:16   #9295
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Yup, očekivao sam neku bajku. Dao sam mu 5/10 na imdbu. Da, nisam ga shvatio, možda zbog brutalnih scena koje nekako nisam mogao progutati. Dapače, objasni mi poruku filma, poantu. Šta faun izigrava, vraga? Ne, nisam shvatio film i ne sramim se to reći.

Isto kao Melancholia (2011), dao sam mu 3/10 i to samo radi efekata, po meni se netko dobro napušio i snimio film, a film ima 7.3 na 50.000 glasova.
Tvoja je greška što si imao potpuno drugu predodžbu o ovome filmu, ovo nije bajka koju ćeš gledati s klincima već jedan sasvim ozbiljan film i meni osobno jedna od ljepših metafora u zadnjih nekoliko godina. Film je orjentiran na prikazivanju kontrasta između brutalnosti pod Francovom vladavinom i načina na koji se ljudska psiha nosi s tim, glavni je odnos curice koji živi više u svom svijetu bajki ali i ostali likovi doprinose boljem razumjevanju situacije u kojoj se nalaze. Film takođe predstavlja i metaforu za samu Španjolsku u to vrijeme, korupciju nasilje i smrt nevinih. Ovaj film meni ima možda najbolji završetak ili je pri vrhu svih filmova koje sam gledao. Ne znam da me ijedan film po završetku gledanja tako iznenadio gdje si u isti trenutak i tužan i sretan.

Zadnje izmijenjeno od: bor1s. 06.05.2012. u 17:21.
bor1s je offline   Reply With Quote