Citiraj:
Autor De5tr0yer
jed2i, kakve ventile imaš, gdje si ih kupio? Planiram od starih continentalki skinut auto ventil i s njim to srediti. Lovro je reko da ima jednu viška, pa taman dvije, dodam jednu brtvu i stegnem onom maticom malom na vrhu, mislim da će to bit ok 
|
ja sam napravio tubeless s ovim :
http://keindl-sport.hr/product.php?id_product=1109
i za sad šljaka odlično
po netu sam gledao da ljudi lijepe trake preko rupa na obručima, onda stave ventil i dosta stegnu maticu da stisne ventil da ne pušta zrak, ostalo odradi mlijeko

meni se nije dalo zajebavat s tim pa sam kupio ovaj kit
traka je za unutarnji promjer obruča od 19-25mm, meni je 24mm unutarnji promjer
vezano za natakanje mlijeka
guma se prvo postavi i napumpa na nekih 4-5 bara
bez mlijeka da sjedne na obruč potpuno (sapunica style

)
zatim se izvadi jezgra ventila i natoči se mlijeko u gumu, ja sam natočio oko 120-150ml u svaku gumu
onda se opet guma napumpa na 4-5 bara i dobro se protrese da mlijeko zakrpa sve rupe gdje zrak curi van, nakon kratkog vremena bi zrak trebao prestati s curenjem
ostavio sam gumu preko noći na 4 bara i ujutro sam ju ispustio na 2 bara kak se i sad vozim, nema curenja zraka dopumpavanja svaki dan itd...doslovno ju nisam u 4-5 mjeseci dopumpao nikad, osim kad sam ju sam malo previše ispraznio
Vrlo je bitno da guma na obruč sjedne savršeno, jer jednom kad se mlijeko skruti (na mjestima gdje je zrak curio van) i zalijepi gumu na felgu nema tu dopumpavanja pa da se guma sama namjesti, znam - probao sam
za prvi put, kupite dosta mlijeka jer nema šanse da se sve prvi put postavi savršeno - i to sam probao
I da, spremite se na čudan zvuk nakon slaganja tublessa, kad se vozi po korjenju lišću i tak zvuči kao da je guma probušena pa se ispumpala, ja sam prvih par vožnji stalno provjeravao gume tokom vožnje