Citiraj:
Autor Elpresidente1
Kupio si polovnu grafu i sad misliš da ni slučajno nemre bit problem u njoj? 4870 nije znatno veći potrošač od 4850, 650W je vjerojatno dovoljno za dvije tvoje konfe.
Moj savjet ti je isti ko i od kolege, probaj grafu u drugom kompu vrati staru u svoj pa se uvjeri.
Cviljenje je normalna pojava bez obzira na opterećenje (cvili zavojnica, kažeš starije je napajanje možda je onaj silikon il ljepilo/plastika malo popustilo)
Isto može bit da se pregrijava VRM od grafe  . Inače se kod tih 4870 jako grije. Ljudi su ih inače voljeli kurit sa onim afterbrnerima, smljenrima, sr..ima, ko da nije ovako dosta šta se griju sam potraži po forumu (još se hvale), i onda poslje uvaljotka.
Jesi provjeravo temp od grafe?
Kako si skužio da oscilira napon (misliš van specifikacija)?
|
jučer kupio 2vije 4870 grafe od lika kaj imal crosfire-bio kod njega i stestiral naravno-sve je bilo ok--kad sam išel doma od njega usput sam prodal jednu

i jednu si ostavil--tak da nije do grafe..evo sad sam rastepel komplet komp--stavil drugu pastu na proc,.sve spuhal...i opet je bilo isto

..
neda meni vrag mira-i idem probat spustiti voltazu proca i čipseta,zateči latencije memorije,..i evo radi ko zmaj čak i klokan kak je bil s 4850grafom--sad mi nije jasno

..downvolt sam napravil i sve je odjednom proradilo-voltaža procesora i čipseta stavljena na default ,memorija isto na default voltaži...
jedno sam skužil-kod svake promjene grafičke(mislim različiti modeli kad se promjene) kartice moram mjenjati postavke voltaže-za proc,čipset,memoriju...
i još nekaj kad sam imal integriranu grafičku(tj kad samo ona bila u kompu),procesor se dal najbolje overklokati

sve u svemu sve je dobro ispalo nakraju--samo treba malo zezanja i sve se da riješiti