Citiraj:
Autor Daniel_kkkk
Što se tiće memorija, upravo su one razlog zbog čega idem na novi komp, toliko su mi mrske da neću na njima škrtariti. Matična ploča omogućuje max 2gb memorije, a ja imam 1 gb.
Ne isplati mi se nadograđivati, a imam poteškoće sa programima koje trebaju više memorije, stoga baš hoću 8 gb (400 kn nije puno).
|
1. trenutni komp ti nema poteskoca sa programima ne zbog nedostatka memorije, nego opcenito zato sto ti je komp zastario, tj sve komponente u njemu ne mozes prodati za vise od 500kn
2. 8gb memorije ce ti rijetko koji program danas iskoristiti, tj isplati se kupovati jedino u high-end konfiguracijama
400kn ti nije puno dati za memoriju ali je beskorisno
bolje kupiti 4gb memorije i razliku u parama uloziti u jacu graficku (igre ti nece ici brze sa vise memorije i sa slabijom grafickom, nego obratno)
Citiraj:
Autor Daniel_kkkk
Ako je integrirana grafika Intel HD 2000 jača od ove koju ja imam (x1600), onda će me ona apsolutno zadovoljiti, te nema potrebe da kupujem posebnu karticu, bar za prvu ruku. Uvijek kasnije mogu ugraditi bolju.
|
upitno je da li je ta integrirana intelova graficka jaca od 6g stare ati x1600
no ako te ati x1600 uspijeva "apsolutno" zadovoljiti onda valjda nema ni potrebe da ulazes u 8gb memorije i i3 procesor..
Citiraj:
Autor Daniel_kkkk
Hvala na odgovorima, barem ste me uputili u pravom smjeru.
|
vec ti je receno da odes u podforum konfiguracije gdje ces dobiti bolje savjete sto kupiti
btw nadam se da si troll.