View Single Post
Staro 10.05.2011., 14:21   #10069
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Bok, pitanje za znalce koji prate cijene komponenti za XC bajkove... Već nekoliko godina imam Fuji Nevadu 4.0 (2007) s Acera zadnjom mašinicom i Suntour 80mm viljom. U principu, najveći problem mi je ta vilja, ubija me i srce mi preskače kada jašem po njivama.

Htio bih napraviti upgrade od nekih 3-4 tisuće kuna ali neznam dal bi uzimao novi bike ili apgrejdao postojeći. Od apgrejda bih najviše htio:
- podesivu vilju od 100mm min (neka Tora, ne nužno novije generacije)
- zadnju kazetu, mašinicu i šiftere (recimo neki prošlogodišnji Deore set) jer bi htio 24 brzine minimalno.
- uži volan
- eventualno pogon ako bi stao u cijenu, trenutno je isto neki Suntour mislim, a i treći najveći zupčanik sam spigao pa ono :\

Fakat slabo pratim bike svijet pa nemojte nešto zamjeriti.
- Tora 318 za 1000-1100kn cca polovno
- kazeta Deore + mašinica i šifteri su oko 700kn polovno/kod dilera (250+150+250 otprilike)
- užih volana sad imaš ko pljeve, svi idu na široke volane (važno je da odabereš dobar prihvat odnosno širinu - 25,4mm ili 31,8mm u sredini volana di ga drži lulica)
- pogon SLX 800kn novi kod dilera

Realno bi mogao i puno manje potrošiti. Samo kaj je sad suša dobrih djelova na oglasnicima. Po meni ti se ne isplati davati veliku lovu na vilicu, Tora 318 će odraditi super posao, a Reconi i Rebe će biti samo malo lakše vilice.