da se javim i ja, jučer sam odvozio svoju prvu utrku, i još k tome XC maraton.
na dnu stranice je karta i visinski profil.
http://xcgrobniklisac.com/utrka/
Evo ovako u kratko. Još uvijek nemam rezultata, a jučer ih nisam dočekao, ali budem stavio.
Kako je izgledalo, ove godine se skupila malo ozbiljnija ekipa, ne znam dal su se svi pomamili za novcima, ili su ovi to malo bolje razglasili, ali ako je suditi po brojevima, bilo je 77 natjecatelja. bilo je i ciklusovaca
Prvi dio od 9km se išao kao zagrijavanje, pošto je u isto vrijeme se održavala i rekreativna biciklijada po grobniku. na 9km, posložili nas po kategorijama i označili start. Odmah se kreće sa dugim usponom, doduše po starom asfaltu, pa ide ok. Dolazi se na makadam različite gradacije i valovito gore dolje ide dosta vremena, povremeno makadam pređe u ozbiljnije kamenje, ali samo na kraće udaljenosti. Bilo je i par uspona koje sam prehodao, iako ne sumnjam da je prva grupa to uredno pregazila. Nakon podosta tog gore dolje, dolazi se na makadamsku cestu, gdje sam ganjao 3x8, 3x9 koliko god sam mogao, i tu se fina brzina vrtila, da bi nakraju te jurnjave došao opet dugi asfaltirani uspon. Problem je da je cesta sa stvano malo zavoja i vidi se po pola kilometra i više naprijed, a sve uspon. ubitačno. silazi se s ceste i opet po šumi gore dolje, tu je bilo i lijepe zemljane podloge, i uglavnom malo pitomija šuma. Pred cilj ima zadnji uspon, te kako su mi rekli "kad kreneš nizbrdo, to je to". cilj je na spustu. jedva sam ga dočekao.
po putu me već nakon nekih 20min uhvatila kičma, i to me cijeli put jako držalo, koljena s druge strane mi nisu radila nikakve probleme, što mi je bilo čudno, ali me veselilo. Vec i prije pola utrke, mišići su bili u jako lošem stanju, i umor me brzo hvatao čim bi se digao na noge da malo kicmu odmorim. ipak sam došao bez ikakvog treninga. sve ukupno, utrku sam vozio za 2h i par minuta. + još onih 9km zagrijavanja. kad smo došli u lisac, bilo je nekih 14C, bilo je oblacno i lagano je puhalo. ja sam bio u kratkim bickama i majici, i bilo mi je zima, tako da sam se istegnuo, pojeo fažol i čokoladicu, popio pivicu, i odlučio otpeljati se doma.
do doma imam 28km ceste, srećom, uglavnom ravno i nizbrdo, sa par uspona. sve dok nisam morao uzbrdo, bilo je ok, na svakom usponu sam morao u jako niske brzine, jer bilo kakav pokušaj dizanja na noge ili gaženja je rezultirao u zapuhanosti i grčenju.
ostao živ, došao doma, sve ukupno nekih 70ak km odovoženo. opet se istegnuo, pa stavio compex na kvadriceps. popio magnezij u dva navrata i išao spavat. jutros se probudio, koljena otpadaju, ali srećom mišići bez upala, pa sam još stavio jednu turu compexa na kvadriceps i zadnju ložu, a koljena ledim i pokušavam ne hodat...