View Single Post
Staro 18.02.2011., 18:31   #7961
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Jako lijep bicikl max.

Vidi kako će ti ta opruga raditi.

Usput, ja sam danas kad smo kretali na rutu otišao do kneza mislava (kod džamije), ima čovjek postariji, bavi se izradom opruga. Za 50kn mi je napravio dvije 250mm opruge za moju vilju, nakon što doneseš za cca 2h je gotovo. On ne mjeri prema koeficijentima opruge (što mi je nekako i logično zbog toga jer je taj k samo idealizirani element opruge) već prema samoj debljini žice od koje radi opruge.

Tako je moja origigi bila žuta, tj. srednje tvrda i kao takva mi je bila pretvrda usprkos mojoj pozamašnoj masi, došao sam kod njega i tražio da mi napravi mekše. Nisam znao koliko mekše, pa mi je umjesto 3.5mm žice stavio na jednu oprugu 3.2 a na drugu 3.0mm. Sad sam montirao ovu slabiju od 3.0 i savršena je.

Još jednom, za 50kn dvije (!) opruge. Kod istog sam bio i za izradu one male ETA opruge. Danas cijelu vilicu opet rastavio da provjerim kako se sve drži, nema ni traga nekom defektu, savršeno

Max, ak ćeš se htjet upuštat u zamjenu opruge (vuco je otvarao taj sistem, al sumnjam da je išta kompliciraniji od HSCVa) odi do tog čovjeka i nek ti napravi opruge, gotovo te ništa neće koštati pokušaj

EDIT: javite kad se kreće sutra, ja imam želju pridružiti se, ali ne mogu obećati.

Bezveze trošenje para, pogotovo ghetto tubeless. Jedina prednost tubelessa je da je pojava snakebitea gotovo nemoguća pojava, te eventualno par grama lakše.
Prvo @Vuco
Dali bi imao volje mi pokazati kako da svoju rastavim?
Zato jer je i u mojoj, pretpostavljam trenutno neadekvatna opruga, pa da ja to fino zamjenim!
@Destro: daj ti točnu adresu i naziv obrta, firme, radnje........!
Edit, meni je SAG na skroz otvorenoj 40mm morao bih promjeniti oprugu!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote