View Single Post
Staro 28.01.2011., 20:27   #4
danijel_m
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor mujica¸ Pregled postova
Formatiraj taj IDEnejde HDD i makni ga.
OS instaliraj na SATA HDD.
Ustekaj IDEnejde HDD (slave)

Ako nece radit samo po sebi, odi u BIOS i hmmmm, neznam tocno di al pod nekakvim settingsima imas neke hdd options, stavi scsi... uglavnom probaj, jedna opcija ce radit.
Ma i to sam pokušao.. Staviti sustav na sata disk, ista priča, javlja grešku prilikom instalacije (onaj dio sa Installing Devices).. Bio sam i u biosu, no taj bios je toliko škrt sa opcijama, da ne možeš vjerovati (kao na nekim laptopima), obično ako gnjave sata diskovi moraju se prebaciti iz AHCI u IDE mode i bio bi problem rješen, ali te opcije ni za lijek.. Jedino sam naletio na opciju IDE Configuration i ondje stavio na Enhanced Mode --> S-ATA+P-ATA po nekoj logici.. Pokušavao sam i ostale opcije (SATA only ili PATA only) no isti rezultati.. Ne pokreće se sustav, stalno BSOD...

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Možeš probat saznat uz šta je vezan BSOD tako da makneš novi disk i ugasiš automatski restart. Zatim opet vratiš novi disk i vidjet ćeš što piše. Neće se restartat sam od sebe. To gasiš desnim klikom na My Computer i odabereš properties. Zatim odabereš advanced-->startup and recovery i makneš kvačicu sa automatically restart, kao na slici.

Napravio sam i to, bar sada vidim koja je greška, error 0x0000007b..
Kako mi se čini gnjave me SATA konektori na matičnoj..
...stavljam katance na kazaljke...
danijel_m je offline   Reply With Quote