Citiraj:
Autor mitra
Ja sam imao identičan problem sve isto što si i ti napisao, slika je bila crno bijela i koliko god sam pokusavao nisam mogao dobiti boju. Srecom imao sam cimera koji je takodjer spojio pc i tv na isti način i kod njega je sve super štimalo. Posudio sam od njega scart, spojio na moj tv i dobio sam boju, on je takodjer uzeo moj scart i takodjer je imao boju. Moram napomenuti da sam se morao malo muciti i s njegovim scartom, morao sam ga malo izvuci iz tv-a kako bih dobio boju jer bi u suprotnom bila crno bijela. Znaci vjerojatno mi je do tv-a nesto bilo (quadro je bio u pitanju).
|
Ok, pokušat ću tako nešto izvesti.
Citiraj:
Autor dhalan
ja sam taj problem nekad davno riješio tako što sam rasjekao kabal i isprobao razne kombinacije spajanja žica sve dok nisam dobio boju...
|
Citiraj:
Autor Rebas
ja imam 15 metara ručno rađen s-video na scart kabel i sve je ok! bitno je da se lemna mjesta unutar konektora dobro izoliraju (po mogučnosti zaliju tekučom plastikom)
|
Citiraj:
Autor spep
|
Tv mi je dosta udaljen od kompa tako da je kabel koji koristim (s-video - scart) dugačak oko 7 do 10 metara. Stoga mi je gotovo nemoguće pokušavati s nekim drugim tipom kabla jer treba biti iste duljine kao i ovaj koji koristim. Moram provati sve mogućnosti s postojećim kablom. Ako ne uspijem s njim onda uzeti ako postoji adapter sa scarta na chinch ( crveni, bijeli i plavi) i spojiti ga na tv. Još se nadam da se problem može rješit promjenom postavki u catalyst centru ili sam u krivu?
Citiraj:
Autor medo
to je zato jer tvoja grafička šalje S-Video signal u TV, a tvoj televizor ga ili ne zna primiti ili SCART nema croma vod spojen.
Objasni grafičkoj kartici da se prebaci na kompozitni i dobit češ boju 
|
I ja mislim da je u tome problem. Ali kako mu "objasniti"?
Ovaj čas sam uspio rješiti problem :-))) Problem je bio u tv-u. Prebacio sam sa AV2 na AV2/S i boja se pojavila. Pretpostavljam da ovo "S" znači serial pa je zato i proradilo. Hvala vam na pomoći.