Citiraj:
Autor Lerox
znači windowsi se ne mogu pobrisati prije instalacije novih?
Formatiranje je nezgrapan overkill, sigurno postoji bolje i praktičnije rješenje od formatiranja..
|
Sličnu temu, odnosno pitanje, postavio si već
ovdje, nepunih sat i po prije ovoga.
U oba slučaja odgovoreno ti je (od više korisnika) da je "čista" instalacija operativnog sustava uvijek bolje rješenje od instalacije novog preko starog.
Dakle, nije formatiranje nezgrapno, daleko nezgrapnije je nalijepiti 3 (slovima:tri) instalacije jednu preko druge.
Citiraj:
Autor Lerox
Inače to je već treći put od kad sam instalirao windowse preko starih pa sad imam, windows, windows.0 i windows.1 foldere.
|
Na taj način možeš nakon nekoliko godina doći do windows.16 foldera
Citiraj:
Autor LAcy
Još brži način je izrada image C:
|
Potpisujem.
Međutim, kamo ćeš staviti image kad imaš jednu jedinu particiju na jednom jedinom disku? Kako znam? Logično zaključujem iz ovoga ispod:
Citiraj:
Autor Lerox
Naravno da to znam, al očito ako formatiram disk onda izgubim sve podatke, oćeš mi ti dati 300GB DVD-a za kopiranje svega sa HDD-a?
|
I na kraju
Citiraj:
Autor Lerox
Ne pomaže ništa, i dalje dobijam poruku "access denied, protected or in use", a uopće nema atribut read-only, i ja sam owner.
Zašto bi se to tako nasumce desilo?
|
Nakon više uzastopnih nakalemljivanja jedne instalacije preko druge Windowsi se toliko zblesiraju da ti to ne može popraviti niti onaj koji je to izmislio, ni Bil Gates ni cijeli Microsoft...samo stari, dobri prijatelj format c:
Poslušaj zato savjete dobrih ljudi pa si kupi još jedan diskić za OS ili podijeli ovog što imaš na min. 2 particije i, kao što rekoh:
Citiraj:
Autor Ahab
U oba slučaja možeš raditi čistu instalaciju Winsa svaki dan ako želiš, podaci će ostati i bez DVD-a...
|
Ako ne znaš kako, slobodno pitaj.
(mislim, pitaj kako podijeliti postojeći disk, ne za donaciju za kupovinu novog

)