View Single Post
Staro 20.06.2010., 12:18   #1
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
(riješeno) Linkworld 460w i vent koji drzi koncert

pozdrav kolege forumasi i forumasice.

jedno ili dva simple pitanja. naime na istoimenom napajanju je vent u banani i iz njega izlazi ona ugodna glazba kao da vilicom struzes po asfaltu pri brzini od 160km/h. probao sam ga ispuhati, podmazati te dodatno pricvrstiti. zadnje dvije sulucije su davale konkretne rezultate i sve je bilo super... kojih 2 dana. onda se buka vratila (kako to uvijek biva ), ali sada kao da keramickim tanjurom struzes po asfaltu pri brzini od 300km/h i polako je izludujuce (portal prelude sam morao igrati na 70% glasnoce zvucnika jer se nije nista culo ).

nakon kratkog uvoda, moje pitanje je slijedece: da li mogu slodobno odrezat zice od pokvarenog venta, izolirat ih i tako ostaviti u napajanju te s vanjske strane prisrajfiti novi vent i spojiti ga na molex (gdje ujedno imam i kontrolu voltaze: 12, 7, 5V) ili bas moram na te iste zice spojiti vent jer je zatvoreni strujni krug (znaci da napajanje nece raditi ako se na te dvije zice ne prikljuci nesto, u ovom slucaju vent) ?

hvala unaprijed.

edit: da ne otvaram novu temu, koji pasivnjak mi preporucate za proc? znaci samo pasivnjak, po potrebi bi se aktivni skinuo. gledao sam coolermaster TX3. da li bi taj pasivnjak drzao moj procesor bez aktivnog?