Citiraj:
Autor blue#13
stražnja kazeta je SRAM PG850 ,lanac također sram.
i evo problema ,naime dok se vozim uzbrdo i dok onak baš gazim jako,počne mi preskakat ko ludo na stražnjoj kazeti,neznam zašto,ali baš ubitačno imam osječaj ko da će sve otić u kuac.
razmišljo sam si može bit da je riječ o mjenjaču (Shimano Acera)
zupčanici su dosta izlizani ,kazeta je nova nazubljena a i lanac je novi
|
Mijenjač možda nije dobro narihtan ili je neispravan, piganje zadnje osovine (sumnjam, to nigdje nisam vidio) toliko da lanac preskače.
Ako preskače dok "gaziš" bajk, onda se neš savija vjerojatno, a može biti pogon prednji, zadnja osovina ili pak mašinica bježi (neispravna) lijevo desno.
Citiraj:
Autor murina
Mislim da sam to ja jučer slučajno odvozio  Vidi na ruti stranicu prije, samo nismo išli na Dotršćinu jer smo trebali u Gračansku. Ako je to ta, meni se svidila staza. Malo je vodom razrovana na nekim djelovima ali može se (ne znam kakve su ostale, pa ne znam objektivno ocijenit  )
Sljedeća ruta mi je od Hunjke do Maksimira.
|
Ma općenito mi se čini da su staze prema istoku "fluidnije". Najgore mi je kad se spuštam, sve lijepo ide i onda najednom kamenjar žešći. Kao ono kad ideš prema Hunjki pa ima jedan dio gdje je kamenje razbacano samo tako.
I danas skužio da su jedan prilaz Bistranskom sedlu totalno izravnali sa zemljom, a bilo je odlično tih 100-200m, korjenje na glatkoj zemlji i par hupsera. Sve useru jebo ih