View Single Post
Staro 11.05.2010., 17:10   #3734
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Čuks Pregled postova
ajd, kad smo se maloprije dotakli sljemena, recite mi jel pametno ic gore sa semislick gumama, 1.95?
btw, vuco, di kupujes zracnice i koji proizvodac ili furas tubeless?
Kupujem gdje stignem . Najčešće od CST-a kod Bizmarka (auto ventil). Imao sam i Continentalove zračnice iz Rog Jome i od Dwarfa što smo mu uzeli .

Što se tiče semislick guma:
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
ako ćeš se cestom spuštati onda je ok.
dobivate dečki krivi dojam i date se prestrašiti. Gume jesu važne i ja sam uvijek da se imaju primjerene gume za teren po kojemu se vozi.

Ja sam se na Sljemenu vozio pola godine na lošem V-brake-u, biciklu za 2500kn (koji ima loš pogon, Dart2 vilicu i nije brand poznati) i "lošim" (pod lošim mislim da nisu bile brand tipa Schwalbe) semislick gumama. I nije mi bilo baš ništa, jer nisam idiot i znao sam koje su mi granice. A nisam niti vozio na granici jer to onda nije užitak već lagano pretjerivanje.
Ako netko juri, ne moram ja za njim. Ako ste ekipa, uvijek će te čekati svakih 5-6min spusta ili kod križanja putova gdje bi mogao krivo skrenuti ili slično. Tako smo radili kad smo preko ovog thread-a išli grupno na Sljeme. To može potvrditi i buljo, Dwarf koji su bili malo slabiji kondom za Lojstek, Njunjo kojega smo čekali, a vozio je sporije uzbrdo po Lojsteku (ali je oderao sve u komadu). Ide se koliko najslabiji može.

Kao prvo, staze na Sljemenu nisu strme i opasne, ako se pazi. Dobro, neke su teže od drugih, no velika većina je odlična za lagani XC spust. Ako pustiš kočnice možeš postići finu brzinu i ubiti se. Staze su većinom sitno kamenje ili tvrda zemljana podloga, malo korjenja (ovisi kako koja staza), malo većeg kamenja na nekim djelovima, no ako pazite malo, neće vam biti ništa. Ako se forsirate, onda morate biti jako dobri, brzih reakcija i sa dobrim bajkom.

Sljeme je ultra zabavno i nema boljeg osjećaja nego doći na vrh bajkom, popit pivu, pojest grah i spustiti se sigurnim načinom dolje. Pogotovo ako imate s kime. Ima staza, nemojte ići Lojstekom, Omladinskom ili bikčevićevom dolje vikendom i preko tjedna, budite pristojni kad se penjete, pozdravljajte i problema nećete imati, ja vam garantiram. Budite idiot prema sebi i drugima na usponu i spustu i imat ćete problema (bilo da će ljudi negodovati radi vas ili ćete se zabiti u drvo). Neovisno o kvaliteti vašeg bicikla, guma, vilice, kočnica.

Jednom kad odvozite Sljeme vidjet ćete koliko je to brdo lepo, šuma odlična, komarci GMO i ljudi gore odlični. A spust je samo desert na kraju . Dobro je Elvis rekao zadnji puta - da mu je uspon puno draži od spusta. No šteta je ne ići kroz šumu dolje (kad se ne trebaju noge umarati prejako od pedaliranja) ako si se već popeo gore.