8
Iz prve ruke, moram te razocarati s nekoliko detalja. Do danas, nazalost, znam za nesrecu koja je pojedinacno zadesila petero ljudi koji su dobili razbijene monitore u HR via eBay. Monitori u pojedinacnim posiljkama, dokazano (cak i u internom prometu) su bez konkurencije najvece zrtve transporta do kupca. Ako se ne radi o prilicnoj razlici u cijeni (u tvom slucaju nije dostatna) od domace ponude, finalni troskovi na kraju ostave gorak okus ustede - specijalno u monitorskom slucaju.
Citiraj:
Autor srale7
Razmišlajući o kupovini novo i poštenog monitora malo gledam cijene monitora kod nas i na ebayu, i dolazim do zaključka da su monitori na ebayu skoro duplo jeftiniji nego kod nas. Konkretno gledam Dell U2410 24" IP, kod nas je cijena otprilike 4500 kn, a na ebayu 500$+shiping.
|
zaokruzimo na 2800 kn + pošteno, u ovom slucaju od zivotne vaznosti dodatno pakiranje + slanje + kusur troskova... jel bi vjerovao, da bi ti se moglo desiti da dodjes na jedva, jedva osjetnu ustedu? Ili nikakvu. Imaj na umu da novi monitori imaju i poseban fetis kod carinika (duga ali istinita prica) u ocijukanju s procjenom. Sanse da dobijes i nakon dobrog pakiranja razbijeni monitor (plastika ili ekran) rastu na ne tako daleku statisticku mogucnost. Ne kazem da ces 100% dobiti, samo ako bi se desilo, imas upropastenu kupovinu! Zato bih isao na kupovinu eBay monitora iskljucivo kod ultra skupih modela ili tamo gdje mogu najmanje "2x" dobiti ustedu na cijeni naspram najbolje domace ponude. Uz super osiguranje (da skupo) i jednako kapitalno pakiranje i kurira. Nema mjesec dana da sam razocarano slusao, kako je prijateljev kum dobio razbijenog HP-jca i sve mu je na kraju prisjelo.
Citiraj:
Autor srale7
jer negdje sam viđao je garancija vrijedi samo u USA, a negdje je worlwide.
|
Svaki diler
na eBay-u od kojeg kupujes monitor ti to moze odma potvrditi. Ili pocasti Kodeks jednim pozivom pa saznaj iz prve ruke. Za model koji si spomenuo, nikako ne bih uzimao preko eBay-a. Daleko previse potencijalnih problema za u ovom slucaju, vrlo upitnu ustedu sa solidnom dozom neizvjesnosti.
...