Citiraj:
Autor Denzil
Ajde molim te definiraj "trzakanje slike". Jer ja sam 2 puta pročitao kaj si napiso i dalje mi nije jasno..
Jer kolko sam shvatio - desi se neki problem koji se okom ne može vidjeti nego ti u logu vidiš pad od jednog FPSa? Nešto mi tu fali jer ovo nema smisla 
|
Hehe, malo sam se raspisao pa izgleda da je širina izgubila smisao...
Htio sam reći da taj prodpad od jednog frejma ne bi se smio/trebao vidjeti golim okom, a igrica/e zatrzaju upravo u tom trenutku kada FPS padne sa 60 na 59. Kada se dogodi taj propad ja se prebacim iz igrice na desktop i vidim u Hardware Monitoru od RivaTunera pod grafom "Framerate" da se u tom trenu dogodio propad sa 60 FPS-a na 59 FPS-a...
E sad kako to trzakanje izgleda...
Nije da izgleda kao da je preskočio neki frejm već izgleda kao "microstuttering".
Nekako mi i slika izgleda kao da je lošija, kada da je nejasnija. (to je neovisno o 59 ili 60 ili nekom drugom broju FPS-a.)
Citiraj:
Autor mislav_os
Mozda cu bubnut,ali...
Pogledaj aktivnost HDD-a u vrijeme kad zatrza,jel taman zablica lampica?? Mozda bi on mogao biti problem ?!?
Prvo sam mislio da je MBO,ali napisao si da si kupio novu,napajanje ne vjerujem,RAM kazes da prolazi memtest,proc prolazi Prime95...hmm
|
Hm... Dobro da si me podsjetio da sam to zaboravio spomenuti...
Imam 2 HDD-a, identična, Seagate 500 GB 7200.12 SATA-II.
Jedan je stariji i u EVEREST-u sam kod njega vidio promjene pod "Reallocated Sector Count" (117) što znači da taj očigledno ima problema. (uskoro ću ga reklamirati, trenutno nemam vremena). Međutim, friške Windows-e sam instalirao na oba hdd-a te su hardovi radili pojedinačno, tj. jedan je uvijek bio odspojen te to nije riješilo problem.
No, jedna mi je stvar jučer zapela za oko...
Dok sam paralelno otpakiravao jedan .mkv film (~10 GB) i igrao igricu malo mi je više trzalo. Imam osjećaj kao da grafa ima dovoljno snage da gura grafiku, ali kao da je nešto "koči"...
Jel bi možda mogao biti problem u LCD-u ili u DVI kabelu?
Ni CPU ne isključujem. Siguran sam da jedino nije grafa jer su problemi postojali sa 4 različite grafičke (9800 GTX+, GTX 260, GTX 285, 9800 GTX) te da nije matična (IX38 Quad GT i EP45-UD3P).