View Single Post
Staro 06.04.2009., 23:10   #9
Busy
Just4Fun
Moj komp

Busy's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Zašto kažeš da ne bi ni AVR pomogao? Meni znači sve radi ok, al čim spojim extra uređaje (npr. stolni komp) na tu fazu napon padne još za par volta, što je očito dovoljno da se "sruši" modem...pa šta ne bi regulator pomogao u tom slučaju?

"Automatically steps up low voltage and steps down high voltage to levels that are suitable for your equipment. "

A i nemam baš "dobru" fazu kada su sve slabe, a i pitanje bi bilo koliko bi ta dobra bila "dobra" nakon što bi tu sobu prebacio na nju?
Tata mi se kuži u struju pa mi je komentirao da se može ta soba prebaciti na tu "jaču" fazu, al to mi se nekako ne sviđa, jer mi je trenutno na toj "jačoj" fazi spojena kuhinja, špajza i balkon-a svi znamo šta je tu sve spojeno=frižider, kombi-plinski bojler, vešmašina, mikrovalna... tako da bi laganini i ta faza prestala biti "dobra" da još dodam i sobu na nju!

Hvala na komentarima, ako netko ima još šta za reći neka slobodno kaže!

Zvao sam i providera i dobio informaciju da trenutno nemaju drugih routera u ponudi osim tih Thomsona, al rekli su mi da mogu poslati mail sa zahtjevom da mi stave neki drugi modem i da navedem razloge pa će mi odgovoriti da li može ili ne može... :P

Znači koliko vidim imam više opcija:

1. Uzeti UPS pa vidjeti da li će mi to riješiti problem (najjeftiniji 500VA=200kn)
2. Uzeti AVR pa vidjeti da li će mi to riješiti problem (najjeftiniji = 384 kn?)
3. Prebaciti sobu na drugu jaču "fazu"
4. Probušiti rupu iz špajze u sobu i provući sa druge faze "struju" sa produžnim do kompa
5. Zvati HEP i žaliti se na preniski napon
6. Tražiti providera da mi daju neki drugi modem
7. Nabaviti bolji strujni adapter za taj model modema pa vidjeti da li će mi to riješiti problem
8. ?

Mogli bi mi procijeniti postotke mogućnosti da se ostvare ove opcije?