View Single Post
Staro 06.01.2009., 18:22   #320
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Samo je fora u tome da VLC nema mogućnost da iskoristi hardversku akceleraciju, pa je tih 11-13% odvrtel procesor. MPC HC koji je u prvom postu koristi sve čari akceleracije, pa je zauzeće 5 do 10%.
Citiraj:
HD akceleracija radi bez greške ako je HD materijal kodiran i pripremljan kak spada. Upute za HD akceleraciju su u ovom postu, a ja sam kod sebe iskoristil 720p film i seriju, te četiri 1080p trailera da vidim kak stvar funkcionira u praksi. Na temelju screenshota se vidi zauzeće procesora koje bez obzira na materijal nije prelazilo 10%. Mada PowerPlay ima tri stupnja za različite situacije, kad je HD u pitanju taktovi odma skoče na maksimalne vrijednosti. Za razliku od moje, određene kartice (npr. Sapphire, HiS i vrlo vjerojatno sva sila nereferentnih modela) imaju u BIOSu složen PowerPlay stupanj za UVD, pa se automatski koriste ti taktovi kod preuzimanja HD materijala. Nije da je neka mana, pošto se kartica tak i tak ne zagrijava dodatno radi maksimalnih taktova kod gledanja HDa, ali čisto informacije radi za one koji pate ili paze na takve sitnice.
McG je offline   Reply With Quote