Evo da i ja napisem koju svoju subjektivo/objektivnu opservaciju o doticnoj ploci. Kako mi padne sto napamet to cu editirati u ovaj post da ne ispadne nepegledna spamara
Prvo kad sam vidio layout ploce me je iznenadilo sto PWM HS nije spojen pipom sa ostatkom HS-ova na ploci, naime pipa vodi sa SB-NB na mali radijator izmedju socketa T i memorijskih slotova. Ali to se pokazalo kao odlicno rjesenje jer se X38 grije kao sam vrag, cak i u idle-u, bez nekog pretjeranog gazenja. A spajanjem pipom sa PWM HS-om bi se ti MOSFETI jos vise zagrijali od NB-a, ovako je taj MOSFET Heatsink standalone i s malim moddingom dodavanjem ventilatora 40x40x10mm postaje prava mala hladna zvjercica sa temperaturama FET-ova u punom opterecenju manjim nego Core temperature mjerene u jezgri mog E6850 na trenutno 3.5GHz@1.375V. To sam i malo detaljnije razradio i objasnio tu svoju egzibiciju u posebnom postu na intel podforumu, pa Erejzer moze skupiti sve postove u jedan thread da bude preglednija, ako hoce.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105587
Druga stvar koju abit ima i sto nitko od ekipe nema je nevjerovatna kontrola vrtnje svih ventilatora i parametara ploce u uGuru dijelu biosa. Svaki vent se moze iskontrolirati i podesiti po vise parametara kako da se ponasa. To doduse imaju sve abit highend ploce iz proslih vremena, sto moze i yedwy i SU potvrditi, ali se poprilicno unaprijedila kontrola, jer recimo na IC7-MAX3 nije postojala mogucnost da se iskontroliraju svi ventovi. Sada je to djecja igra
Erejzer, cestitam na novoj bebi iz DFI-ja i pohvale na reviewu.