![]() |
ATI to launch X800 PRO on 4th of May
GPU bi trebao delati na 25MHz višem taktu nego kaj je bilo predviđeno prvobitnim specifikacijama, 475MHz a ne 450, memorija na 450/900.
12 pajpi,180 milja tranzića. Ono kaj svi očekuju je model sa 16 pajpi, a o izlasku tog modela se još špekulira. |
sam da bude nešto opako............... :rambo: :rambo:
|
Nadam se da će biti bar kao i ova NVIDIA 6800 jer stvarno nebih volio da se Nvidia toliko odmakne .
|
Pa onaj model sa 16 pajpi bi trebao biti poprilično jak:)
A i ovaj slabiji model ima 50% više pajpi od 9800 serije, i to bi se trebalo fino osjetiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Napravit par tweakova na chipu i proizvesti novi - u par tjedana - ROTFLMAO Opet s druge strane - vjerojatno su odredili datum prije, samo ga nisu objavili. Sve organizirali sa partnerima i zakupili prostore, riješili catering, uzeli prezenzacijske sale, nabavili par faca iz gaming worlda da održe prezentaciju ... itd. Tako da određivanje datuma predstavljanja i nije tako mali posao i zna se unaprijed - jako dugo, samo je pitanje dali žele objaviti :rolleyes: |
Hmm , stvarno će biti izazov stići ovih i preko 12000 3DMarksa 2003 jer znamo koliko je trebalo proći u 2001SE dok su GF4Ti počele stizati do 12000.
|
Pa imao je ATI nekaj u rukavu kad su brže-bolje objavili da će nova grafa imati ipak 16 pajpi:)
Najvjerovatnije su imali već sve gotovo ali nisu ziher imali zacrtano da budu morali tak brzo istrčati sa tim... Poznajući ATI-jevu politiku, ko bog su htjeli prvo rasprodati stare zalihe a grafu sa 16 pajpi predstaviti malo kasnije. Pričalo se da je ATI napravio kompletan posao sa novim GPU-om dosta prije NVidie, takva brza promjena spike sa pajpama u najačem modelu govori u prilog tomu. Ne možeš ti napraviti model sa 16 pajpi za mjesec dana tek tak. Eh...sad...da ih je NVidia ipak malo iznenadila-rekao bih da je. Inače-prvobitni datum predstavljnja nove grafe je trebao biti 26 travnja. |
Kako bilo da bilo nadam se da ćemo po nekoj pristojnoj cijeni(200€ max) uskoro imati nešto osjetno bolje od mog Ati Radeona 9500 non pro,
koji uparen sa AMD bartonom 3200+ i 512mb rama pomalo zapinje i na medium postavkama u Far Cry a na High i u UT2004. Što me počelo rastuživati! |
Pa koliko RAMa imas na kartici ak imas 64MB onda me to i ne cudi prevec jer je 9500 sa 64 MB jako obrezana kartica.
|
Da ima samo 64 , ali dobro se overclocka i radi preko 12000 3D2001 i preko 3000 u 2003
|
Citiraj:
Ne treba se žuriti-kad izbaci ATI nove grafe i kad vidiš kakve su cijene onda budeš pametniji. Eventualno ako imaš dobru ponudu prodaj, pikni neku za 50-100 kuna i pričekaj nove. |
MA ISTINA JE ŽIVA , OVO MI JE PRVA GRAFULJA KOJU IMAM DUŽE OD GODINU, a opet kad uzmemo da za jednu grafulju dobiješ cijeli PS2 onda stvarno netreba srljat , a inače sve ja to i utopim dok još nešto vrijedi da ne izgubim nikad više od 50%.
|
ispalit cu...
stvarno ne znam zasto se svi toliko veselimo novim modelima kad to samo znaci da ce nase graficke spushit uskoro.... : giljotin |
Pa to se i ja dugo već pitam? Npr. uzmeš PS2 i onda si 4-5 godina miran uzmeš radeona 9800pro/xt najviše godinu a košta više od bilo koje konzole .
|
ma meni bed kad pomislim da će doć neke opake kartice!!! :(
da bar imaju neke greške pa da ne moram mislit od kud ću nabavit pare da kupim novu!!! :D :D :D |
Koliko sam ja čuo-opet će biti onih fora sa SE modelima i otključavanjem dodatnih pajpi...pa kak se kom zalomi:)
|
...
meni se cini da ce "ex-Jelcova" u mirovinu uskoro :D. Sad kad dodu ove nove grafe vjerujem da ce cijene starih pasti :D.
|
Ima što novo oko izlazka Radeona?
|
:rambo: :beer: :fuming:
|
Citiraj:
|
buduci da mi je 4.5. rodendan i da sam poklonik ATi-a, bilo bi ok da mi pokloni jednu x800, se slazete :D
btw. di ih mogu kontaktirat i onako usput im to spomenut ;) |
The solutions will enable different number of rendering pipelines: 12, 16, 16, 8 and will function at different clock-speeds that are still to be decided. Higher-end graphics cards, such as RADEON X800PRO, X800XT and X880XT will have 256 or 512MB of GDDR3 memory functioning at clock-speed in the range of 1000MHz.
alate ... dogodit ce mi se opet ono sto mrzin iz dna duse i vec mi se bilo dogodilo.... sama graficka ce bit jaca 2 puta nego mi cili kompic... :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: |
Oč`u radeta:burn:
|
Citiraj:
|
P4 eXTREME... :D za mene da vidim kako pegla...
btw. tor ajde upoznaj se sa najnovijim clanom torr - om : lol2 : |
Citiraj:
barem 19 inčni LCD ili pak 22 inčni CRT:D |
ma ja bi rade jedan dobar crt nego lcd, na 19'' lcd-u za 6,5 soma kn sam imao motion blur :mad:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://64.87.1.76/fotke/ngl/lan/ngl6.jpg http://64.87.1.76/fotke/ngl/lan/ngl7.jpg to je monitor koji sam koristil na NGL-u |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:46. |