PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   HD38xx postavke u CCC-u? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91224)

Hido 15.12.2007. 16:22

HD38xx postavke u CCC-u?

Neznam dal je ovaj topic otvaran vec, ako je zao mi je zbog spama...

Ovako imam pitanje : kako bi bilo najbolje odredit postavke u catalist control panelu (3850/3870 grafe, sa 7.11 driverima) a da slika u igri ima odredjenu kvalitetu, znaci govorim o 3D postavkama, te da igre rade u visokom frameratu, dal da palim AA? AF?

Ustvari , kakve su postavke kod vas, na vasem sistemu...
hvala unaprijed na odovorima

stef 15.12.2007. 17:08

Imaš u Catalystima Help koji ti objašnjava šta koja stvar znači (AA filteri isl.). Npr. Vertical sync uvijek off, AA i AF ovisno kak je koja igra (uglavnom Box filter, klasični AA - trebao bi biti najbrži). Npr. za starije igre tipa FarCry postavke su mi AA 8x, AF isto 8x. Za novije manje ili čak bez.

Ozy 16.12.2007. 04:44

Ajd može ovo ovde jer se odnosi na & za HD38xx seriju...dakle C/P :

"256-bit GDDR3/GDDR4 memory interface
Ring Bus Memory Controller
Fully distributed design with 512-bit internal ring bus for memory reads and writes"

Ako je 256-bit prema memi onda je 256 šta ne... :stoopid: E sad zašto ovaj fully distributed design with 512-bit internal ting bus... :stoopid: To im je samo ono..neko mrtvo slovo na papiru...ima fully designed 512,ali mi smo ga podesili na 'odličnih 256-bit interface.. :goood: :lol2:

U biti to je onda neka druga stvar...interna komunikacija memorije možda,a ne momorije sa gpu..? :)

HINT :
Od 1800GTO sam čitao da ima 512-bit ring bus;a sad recimo za Gigaybte konkretno,vidim da 1900XT/XTX te i x1950XTX imaju po specs.-ima 256 bit mem. interface;također i 2900GT (nema je na GB.); dok recimo 2900XT ima 512-bit memorijsko sučelje.

Pa ako može netko i zna adekvatno pojasniti ovu 'caku iz HD38xx serije,sa tih 256 & 512 bita..? :) :goood: :fiju: :care:

EDIT :
'El bi išla po vašem mišljenju 3870 na 350W Fortron PNF a uz postojeću konfu iz SIG-a? :)

Hido 16.12.2007. 10:42

EDIT :
'El bi išla po vašem mišljenju 3870 na 350W Fortron PNF a uz postojeću konfu iz SIG-a? :)[/QUOTE]

Mislim da bi isla da proc, grafu i rame vratish na stock postavke , jedino tak, al kolko sam cuo to napajanje je dosta dobro

coconut 16.12.2007. 11:18

Išlo bi sigurno - imaš slabije i malobrojnije komponente od mene, a moja grafa troši bar duplo u odnosu na 3870.

Fug33 17.12.2007. 14:20

Citiraj:

Autor Hido (Post 896901)
Neznam dal je ovaj topic otvaran vec, ako je zao mi je zbog spama...

Ovako imam pitanje : kako bi bilo najbolje odredit postavke u catalist control panelu (3850/3870 grafe, sa 7.11 driverima) a da slika u igri ima odredjenu kvalitetu, znaci govorim o 3D postavkama, te da igre rade u visokom frameratu, dal da palim AA? AF?

Ustvari , kakve su postavke kod vas, na vasem sistemu...
hvala unaprijed na odovorima

catalyst A.I. - low
flip queue size - undefined
temporal AA - disabed
antistropic filtering optimization - on
trilinear filtering optimization - on
Antialiasing - application controled
adaptive antialiasing - on [mode: quality]
Antistropic filtering - application controled [mos slobodno ukljucit quality with trilinear 8x ili 16x ako igras neku nezahtjevniju igru, npr igram COD4 sa 2AA i 16AF u full detaljima]

texture preference - high quality
mipmap detail level - high quality
wait for vertical sync - always on [obavezno na always on ako koristis lcd]

to su mi postavke za d3d u ati tray tools

oko open gl-a nisam nist dirao [osim vertical synca na always on]

edit*
posto vidim da imas slabiji komp (premalo rama i slabiji proc) iskljuci AA i AF

to ukljuci samo u starijim igrama tipa doom3, quake4, farcry, ut2k4, cod2, hl2 etc di je FPS dovoljno velik pa ti nece stekati s tim opcijama

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:05.