![]() |
Big Typhoon
Pitanje u vezi njega, mislite li da bi imalo neke koristi da stavim termalne paste između heatpipeova i baze. i zapravo jel se to opće smije odšarafiti? i koliko jako drže one plastične kaj se zakvače na VXu , da možda bolje zamjenim sa šarafima? fala unaprijed
|
Ovo prvo,ne vidim ni razloga zasto bih stavljao tamo termalnu,a i kad bi rastavio taj dio,hladnjak bi izgubio svoju najvecu namjenu=hladjenje ;)(izasao bi plin iz heatpipeova)
A ovo drugo pitanje,ne znam,pitaj nekog ko ima Big Typhoon,a iako mislim,vec kad su stavili te plasticne,zasto one ne bi drzale??:stoopid: |
ja imam VX verziju dotičnog, i plastiče kopče meni sasvim dobro drže (ali ih se mora postaviti kako valja) ;)
-> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87732 :beer: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
:) |
Uzimam si ovaj tjedan doticni cooler..... jel ima neki bolji od njega??? A da je cjenovni rang 50kn vise/manje ?????
|
osjetno boljih baš i nema....ali npr vele da je Scythe ninja plus bolja (ako niš drugo ima bolje obrađenu bazu)
ili ako ti ne smeta veličina baci oko na CM Gemini (samo za njega trebaš kupit 1 ili 2 120mm ventilatora) |
Da bezveze neotvaram novu temu nek neko kaže da li je bolji CM GeminII (sa dva venta na sebi) ili Scythe ninja plus... znam da su podjednaki al koji je bolji za hladit cpu?
|
Scythe otpada, nema ju na stanju....... Gemini , eo gledao vemil, hg-srot, links.... i nema :S ! Ma moze on 1km virit iz kucista , ne smeta mi to !
|
GeminII
|
Citiraj:
|
možda ih nisi vratio i prvobitan položaj...naime ti se push pinovi prilikom umetanja coolera zakrenu i zaključaju
dakle trebao si ih samo vratit u prvobitan položaj.....nije neki SF za skužit ;) |
Citiraj:
Inace hvala svima sa foruma na pomoci u odabiru coolera jer mi je ovaj BT za sad gotovo idealan sto se buke i temp. tice.:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače i u Nitelu također ima GeminII, po istoj cijeni. |
ma uzmeš si taj hladnjak i dva xilenca na 7V imaš smrznuti proc :p
ili ne kemijaš previše i uzmeš TT big typhoon :) |
Citiraj:
|
Moj GeminII je u stanju držat E6750 @ 3.6GHz, 1.400V na 24°C idle dok je otvoren prozor, zatvoren prozor s uključenim grijanjem ~34°C. U oba slučaja temp nikako ne prelazi 42-48°C
|
Citiraj:
Skini si CoreTemp zadnji pa mjeri s njim.:chears: PS U SpeedFanu mi je neka temperatura na -50C (minuse pedeset)....pouzdano nema sta. |
S CoreTempom sam i mjeril... Everest je također rekel 24°C...
Ovo je slikano prije neg je temp pala na 24... Idle temps Ak ne vjeruješ, kasnije stavim ss s everestom, core tempom i cpu-zom. Speed Fanu ne vjerujem... Prije mi je pisal 12°C po jezgri kad je bil na 3.2GHz... |
aj prestani nam mazat oči, ovo su temp valjda doslovno nakon paljenja kompa, ili ti komp stoji na balkonu.
jer hardovi nema šanse da rade na 17C ! |
zanimljiva mi je i njegova GPU okolna temperatura.
rekao bi da mu je kanta stvarno na balkonu :) |
Citiraj:
To po njima puse 250mm vent na 3k RPM?? :D |
Citiraj:
Ako ti nije tlaka daj nam ScreenShoot sa CoreTempom 0.95.4 :chears: Hvala. |
Komp je pokraj mene, nije na balkonu...
Diskovi se hlade jednim običnim TT iFlash 12cm, u kavezu izvan kućišta. Na procesor paze 4 12cm ventilatora, od kojih 2 vrte 2.2k RPM. http://img210.imagevenue.com/loc149/..._122_149lo.jpg Uvjereni sad? :) |
ja imam hard ko ti (ovaj wd) i hladi ga 12cm vent i najniža t izmjerena je bila 20 stupnjeva i to odmah nakon paljena kompa, a poslije se dizala na oko 25... ipak mi se to čini malo premala temperatura... isto mjereno u everestu
|
da da vjerujemo ti
http://www.max-save.org/thumbs/579521senzor_1.jpg evo i mog pcija ;) vani -1 a u mene propuh :D |
Citiraj:
Najrealnija temp tvog proca na tom naponu i OCu je 60-65C, pogledaj si VCore na everestu i CpuZu razlika od 0,042 ti je posljedica ovog o cemu pricam. Razlike tog CPUa u temp se razlikuju od primjerka do primjerka ali ne u 15-20C nego u 2-3C tako da statistika govori protiv tvojih senzora. :zdero2: |
Uhm, otvoreni prozori GMV?
Vani je dovoljno hladno da mi se dlake zalede i popucaju... I tempa proca NEMOŽE biti tak velika jer su heatpipeovi ledeni... Još si uvijek u pravu? Skužil sam isto da mi eve i core ne prikazuju točnu voltažu... |
naviknut sam vec na tvoje perverzije tak da se ne cudim kaj su ti takve temp :)
ak je mjerio sa svim i svacim i uvjek su iste temp onda su fkt takve ili su senzori bananirani |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:46. |