![]() |
965-S3 chipset temp
Ak mi samo mozete rec do koliko bi trebala bit temp. NB tj. koliko ne bi smjela prijeci. Pa vam veliko hvala.
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumbs/5341everest.jpg Ovo je nakon nekih sat vremena igranja airborna i nekog bmw-m3. Imam gore 40mm vrtirepa kojeg palim samo kad clockam. |
Nisu ti bas realne temp.
Meni je sad 50C. Ima jos ko? |
Citiraj:
Inace sam na ST vent stavil na stranu kod memorije, tak da mi lagano piri i po nb. |
I ja isto...
Hladi memu, al opet... Djeluje mi da su mi temp procesora prevelike, samo se penju. Sa 42 na 48 idle. A NB je od 48-52 C. |
BTW ne bi rekao da ti mjeri temperaturu NB-a taj senzor, već da je to neki senzor smješten blizu nb-a ili sb-a.
|
Ribi?
Zapravo obojici onda. Hmmm. Jel ok ak ne prelazi 60? |
Pa O.K. je... s obzirom da ti imaš i pasivnu grafu, nije ni čudo kako se sve ugrije tamo :)
|
Evo, namontirat cu neki cooler ak nadjem, samo da nije preglasan.
Pa da vidimo... EDIT: Eto, cooler sjeo hladi i graficku usput, sad je NB na 40C ravno, graficka pala za 5C isto. Jedino je procesor jos na 45C idle, al bas me briga, dok ne predje 60 u load.:dobar: |
ljudi, koji bios koristite na matičnoj? ja imam f8, zanima me dal se isplati i dal se dobije što s novim? sto se tiče temp nb, meni je trenutno nakon pola sata rada kompa 28 (tak bar everest priča):D
ne koristim nikakvo dodatno hladenje nakon sat vremena igranja crysisa 31.. |
E zaboravil sam ti napisati da sam promjenil pastu. Stavil sam as ceramique. Mozda i to malo pomaze
|
Meni je temperatura po Everestu/Easy Tune-u 30-40°C sa stock hlađenjem bez ventova i sl.
CPU je oko 40°C full load u idle-u oko 15-19°C. RAM nisam ni proba dotaknut a ne puše po njima (sada krckaju na 2.2V) poslje budem nabacio HS i vent! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim kako vam se još da raspravljati o tim temperaturama, kad su iste jednostavno nerealne, a ako mislite da su točne...razmislite opet (da ne kažem nešto drugo) Citiraj:
|
Cim se ima kakav protok u kejsu, NB nije potrebno hladit. Promijenit pastu eventualno.
|
ja bih nešto pitao.
kod očitanja temp procesora u everestu, postoje temp za cpu i za jezge.. e sad, da li cpu temp mora biti manja ili viša od temp jezgri? recimo sa f8 biosom te ploče cpu temp mi je manja za 5 stupnjeva od jezgri, a dok stavim novi bios ona bude za 2 stupnja viša.. koje je točno? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |