![]() |
memory leak ili nešto sl...
Imam jedan problem kad igram igre na mom kompu. Prvih minutu i pol sve radi u redu glatko, a onda odjednom kao da padne FPS (slike u sekundi) ne razumijem zašto
Konfiguracija: Intel core duo 2x2,66GHz 2x 1gb rama 250 gb HD Nvidia 8600... pomagajte |
Koji naslovi, koje postavke, koliki je FPS prije a koliko poslije "pada", XP ili Vista, Direct X koji - onak, ne budi škrt na informacijama.
|
Citiraj:
direkt x 9.c win xp prije pada je ok, a poslije oko 10 a jel bi problem bio hardwerski ili softwerski? |
Ako sve radi vjerojatno je do softvera. Jesi probao odvrtiti neki od bench alata, 3DMark 06 npr., pa usporediti rezultate na netu s sličnim konfama...
Može biti dosta razloga, od pregrijavanja do drivera. |
ono proskenirao si sa bar dva antivirusa ? dali ti pada slobodna memorija ? dali ti se to mozda desi u 3dmarku.
dali samo padne i onda komp radi normalno ili se sve vuce ? |
Citiraj:
Komp radi sve normalno, čak i kad igra šteka i kad spustim na windowse radi sve pet commit charge mi je 632M/3921M (ono dole u taks manageru) dok igram fifu 08 dok gledam film je sve ok... |
probaj staviti na directx 7..
|
nema te opcije
evo skinuo sam 3dmark06 prošao neke testove, jel s tim kako mogu rješit problem |
smrdi na pregrijavanje, posebno procesora. da je graficka samo bi sve zamrzlo vjerovatno. prati malo temperature dok je sve u redu i usporedi s onima kad se problem pojavi.
|
Citiraj:
Ok, samo mi reci di to mogu vidjet temperaturu. |
skini prog. everest i tamo pogledaj temp.
|
GPU 112°C
Seagate 43°C jel to dobro ili loše EDIT: kad mi počne štekat imam 1200mb slobodno u radnoj memoriji a temperatura GPU je 122°C al ja mislim da je taj GPU za grafičku di mogu vidit za procesor u tom everestu |
Odi u mesnicu po ćavape i stavi gore da se krčka. Nemoj da ti zagori slučajno, neće valjati... :D
Šalu na stranu, nije nikako dobro. Grafa je preeevruća, ako je to što kažeš istinito. Stavi ruku iznad nje i vidi je li zrak vruć. Ako ne osjetiš, oprezno pipni cooler da se na bi opekao pa javi kakav je... |
kutija nije prevruća, dapaće mlaka je :D
Al daj mi reci kakvo se to može fixat |
Nisam mislio na kućište nego baš na grafu ili proc kad već misliš da može biti i on.
|
mogao bi si ja večericu na tome skuhat :D
a kako se to može sredit, jel se može uopće:stoopid: |
Može, ali treba otkriti zašto je tolika temperatura. Možda hladnjak ne leži dobro na procesoru/grafi, možda se vent ne vrti ili je začepljen,...
|
ovako. Vrti se onaj vent na kraju kućišta, a ovo za hladnjak jel se to može provjerit samo da otvorim kućište il trebam kopat po procesoru
|
Tomjerry ocito nisi dobro svatio Domya sta ti oce rec nije bitan vent na kraju casea bitan je vent na procesoru i na grafi otvori case i pogledaj je li se vrte ventovi da nisu zaguseni cooleri od prasine jesu li dobro pricvršceni...
|
122°C je znak za uzbunu, 8600 se ne smije toliko grijati nikako.
|
122 je znak da stavi odojak u kuciste :D :D nesto ili nelezi dobro ili neradi kako spada dakle grafa je problem . stoga otvori kutiju i pogledaj dali se vent okrece ak ne onda ju furaj na reklamaciju ako da onda kupi nekog zalmana npr vf700alcu i daj u servis da ga namontiraju.
|
Kako mogu vidjet koji imam vent za grafu, jel može preko everesta?
|
nemoze preko everesta, uzmes sarafciger otvoris kuciste i vidis ... ako imas garanciju ili te strah samog prckat zovi nekog frenda koji se kuzi u kompove ili nosi u servis
|
našao sam problem
ventilator se slabo vrti al sad me mući ovo, ujutro je sve super, al popodne se popne na 100°C ne kužim kad upalim komp brzo se vrti a onda počne sporije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38. |