PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   komp se smrzne cesto...help (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84233)

spike 18.10.2007. 13:26

Ljudi pomoc!! :)
Ovako slozio sam konfu doma ova koja pise u signu i sve ljepo radi, instalirao win,sve programe, i sad stavim UT3 demo, hmm smrzne mi se na nekom od intro filmica, resetiram komp, sve ok igram igru sve leti na max detaljima super, izadjem van i ostavim komp 10 min nesto sam isao obavit, vratim se on opet smrznut...hmm cudno kazem ja
probam stavit mem test, 2 otvorim i na svakoga 800mb mem jer nemogu drukcije, pustim ga smrze se na 15% , hmm danas na 3% , da je do mem on bi mislim odmah javio da nesto ne valja s njom..,danas sam stavio novi bios, ista stvar, mjenjao drivere od graf..isto...
temp cpua je od 35-41 max, mbo je 50-53 (jel to puno,nikad do sad nisam mogao vidit temp od mbo,jedino system,sad ako je to to onda mi je prije to bilo oko 35 na drugim maticnima??) a gpu oko 60°C...
stvarno neznam sta da radim, da probam selit memoriju,sad je u 1 i 3 , da probam u 2 i 4? ako radi onda maticna nova na reklamaciju? mozda ima neko drugu ideju? napajanje nevjerujem da je jer je sharkoon 450w i cini mi se dosta kvalitetno napajanje, pun q je tesko hehe...al ono na random se zamrzne, nekad u igri, nekad pri ulasku, nekad u win...cudno

evo sad sam ga recimo ostavio pola sata je vrtio mp3 i sve oke...neznam sta da radim

znaci nije black screen ili nesto tako nego bas freeze...

EDIT: sad sam shvatio da ga s mem testom kad je tako memorija u dual chanellu smrznem svaki put, znaci probao sam sad svaku mem posebno testirat do nekih 30-50% kako mi se dalo cekat hehe, zatim sam ih stavio bez dual chanella obje, znaci prvo u slotove 1 i 2 pa test zatim 3 i 4 pa test i sve ljepo radi i testira se bez problema, stavim ih ponovno u dual chanel,probano i 1 i 3, te 2 i 4 i svaki put freeze. e sad memorija je patriot kit znaci identici su moduli, frend ima istu maticnu i istu memoriju i nema problema, e sad dali je to nesto na maticnoj kvar za reklamaciju ili? jer uglavnom dual chanell nece ra radi nikako...

ipavli19 19.10.2007. 05:23

mislim da je od napajanja.... probaj posudit od frenda neko napajanje pa onda probaj

spike 19.10.2007. 10:31

ma mislim da nije to ako samo ima problema sa dual chanel modom , znaci inace sve radi odlicno ako je normalno memorija stavljena u slotove

coconut 19.10.2007. 10:57

Ubaci svoju memu u frendovu konfu i onda baci MemTest. Ako i kod njega radi s***e, nosi je na reklamaciju.

cuse 20.10.2007. 17:39

hm, ja sam imao sličan problem jedn lik mi je reko da zamijenim mjesta ramima (znači pločicama promijenim pozicije di je bila prva ide druga i obratno) i sve je odtad radilo, pa probaj ništa te ne košta ;)

tor 20.10.2007. 18:20

Ma problem je s DC modom, 99%. Ako ne upali ovo s zamjenom mjesta, svakako na reklamaciju...

cuse 21.10.2007. 10:15

javi kak je prošlo sve :D

spike 31.10.2007. 12:58

e ekipa evo napokon da se javim u vezio voga problema...
hmm sad neznam dali sam ja glup sto to nisam prije probao, al frend je kupio istu konfu i nista nije u biosu mjenjao, mozda zato jer je mbo sa starijim biosom jer je prije pola god kupljena pa je tako tamo nastimano odmah...
uglavnom otisao ja stavit manual overclock i vidim tamo pise da je memorija linked a da je FSB 1333mhz od cpua naravno i ja gledam a brzina memorije je na automatski, hmm kazem ja to sam i prije vidio pa ako je vec automatski treba radit bez diranja, i ja tu umjesto automatski stavim na SYNC i spusti se memorija sa 800 na 667.7 MHz tako nesto i sad sve radi normanlno i u dual chanelu ? e sad mene zanima dali sam ja na taj nacin izgubio perfomanse ili je sad bas kako treba bit? hvala :respekt:

domy_os 03.11.2007. 02:21

Izgubio si samo u benchmarcima, u real lifeu gotovo ništa. Daj reci samo je li memorija po SPD-u također na 667 MHz ili je 800 MHz?

spike 03.11.2007. 11:16

lol u real lifeu nista :) kako ne, dobit cu perut od nervoze, memorija je default kit 2x 1024mb @ 800mhz patriot, al vrtio sam onaj SUPER PI , i frendova konfa koja je identicna samo ima 300mhz slabiji cpu je u testovima cca 5 sec sporija, al sta nebi u biti tako trebalo bit da je sinkronizirano, ja znam da mi je to na athlonu radilo velike probleme, jer je mem bila na vecoj frekv i stalno se komp rusio, i stavio sam da se sinkronizira i sve oke bilo, ja cu odvrtit jos 3d mark pa cu usporedit...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:04.