![]() |
help oko sempron 3000+ overclocking
kako da kloknem svog semprona.nisam neki zanlac o ovome pa mi ova citanja u naokolo bas ne pomazu :zdero2:
|
No dobrodošao na forum.
Prvo bi trebao navesti sve svoje podatke o kompjuteru da bolje znamo. Ali opčenito samo podiži FSB i nakon toga testiraj u windowsima sa prime ili occt i ako je stabilno to je to. Malo probrljaj po netu za A64 vodiče za overclocking im aih puno, pročitaj to i znat ćeš sve |
neznam bas da ces ga uspjet clockat. ljudi se zale na semptrone kako se nemogu clockat. tako me je frend pito kako clockat i sad kazem ja njemu samo dizi fsb. on ga je digo za 100MHz i nije ga mogo upalit.
|
iči če ne brini se ja sam imao Semprona 2500+ sct754(def 1400Mhz)i usio sam ga dobiti na 2100Mhz to je 50% i to je sve išlo uz jako loši ram tako da ako imaš dobar ram nije problem, poslje sam uzeo Athlona 3000+ i burek!
Samo mu čupaj mast ide on!!! |
Citiraj:
|
Ne bih se baš složio sa tobom @Tekla Semproni se daju klokat ko ludi :kafa:
|
Citiraj:
ali najveca provala oko semptrona je: frend:znas koji sam proc vidio?? ja:koji?? frend:semptron dvojezgreni ja:haha frend: zasto se smijes? ja:pa to nepostoji. frend: postoji. ja vidio pise semptron 4000+ s 1MB. ja: pa to ti je jednojezgreni frend:nije to je dvojezgreni ja znam a ti neznas. ja: ok. kako god ti kazes. |
imam malo losu maticnu asus k8ux, 512rama kingmax mislim.
Manufacturer : ASUSTeK Computer INC. (Asus) Product : K8U-X Version : Unspecified Serial Number : MB-1234567890 Support MP : Yes, 1 CPU(s) Version MPS : 1.4 ovo su info o ramu:General Information : DIMM0 (RAS 1, RAS 0) : 1024 (Double Bank) DIMM1 : Empty Memory Controller Information : Memory Controller : DIMM, SDRAM Number of connectors : 2 Max. Module Size : 512 MB Max. Memory Size : 1024 MB Supported Speed : 70ns, 60ns Supported Voltages : 3.3v Error Detection Method : 64-bit ECC Error Correction Capability : None Current/Supported Interleave : 1-way/1-way |
ovo je od chipseta:
NorthBridge : AMD K8 Bridge SouthBridge : ALI M1563 South Bridge with Hypertransport Support NorthBridge Information : Architecture : Northbridge Manufacturer : AMD Revision : 00 Bus Speed : 200 MHz HyperTransport Clock : 800 MHz Upstream : 16-bit Downstream : 8-bit HTT max. Support : 1600 MHz RAM max. Support : DDR (400 MHz) Memory Information : Type : DDR-SDRAM PC3200 Frequency : 200 MHz DRAM/FSB Ratio : CPU/9 Supported Channels : Dual (128-bit) Activated Channels : Single ECC Diagnostic : No CAS Latency (tCL) : 2.5 clocks RAS to CAS (tRCD) : 3 clocks RAS Precharge (tRP) : 3 clocks Cycle Time (tRAS) : 8 clocks Bank Cycle Time (tRC) : 11 clocks DRAM Idle Timer : 16 clocks Shared Memory (video) : Yes za procesor: Type : AMD Sempron Internal Specification : AMD Sempron(tm) Processor 3000+ Model Number : 3000+ (estimated) Codename : Palermo Revision : DH-E6 Technology : 0.09µ CPU ID : F.C.2 CPU IDEx : F.2C.2 Brand ID : 26 Microcode : MU0FC20 K8 Revision : 4.2 Energy Efficient : No Socket/Slot : CPU 1 Upgrade interface : Socket 754 Supported Speed : 1800 MHz (or more) Supported Voltage : 3.3V ovo je za frqvnc: Performance Rating : PR-3000 (estimated) Real Frequency : 1799.85 MHz Multiplier : 9x Startup/Max Multiplier : 9x / 9x Front Side Bus Information : Bus Speed : 200 MHz Initial Frequencies : Frequency : 1800 MHz HTT Frequency : 200 MHz Multiplier : 9x Control Clock Frequency : Type : Cool'n'Quiet PSB version : 1.4 Voltage stabilization : 100µSec Ramp Voltage Offset : 50mV Max voltage step : 25mV PLL lock time : 2µSec P-States : 2 Processor Performance Information : Throttle Mode AC : None Throttle Mode DC : Adaptive Current Configuration : None Throttle : 1799 MHz |
Taj RAM sam ima i nije nešto posebno DDR400@DDR419 (CL3 2.8V)
Probaj do koliko ide Semprač bez velike brzine RAM-a ako ide puno zamini te ramove sa DDR433 (KingMAX) idu do DDR500! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:13. |