![]() |
LIGHT SCRIBE mediji
evo mene zanima posto sam friško ubo ASUS DRW-1814-BL koja podržava LIGHT SCRIBE kakvi su mediji, koji su najkvalitetniji, odnos kvalitete i cijene tj. i splativost pojedini LS medija i tako tome slično, pa ako ima tko iskustva i voljen ih je podjeliti :chears::goood:
|
Najkvalitetniji su ti Verbatim DVD ali i CD-i, Light Scribe mediji su ti dosta skuplji od obicnih (barem u sarajevu) a samo snimanje traje zavisno od slozenosti crteza i preko pola sata.
Evo malo o tome opcenito. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73042 |
znam da sui skuplji CD~6kn a DVD~8kn mislim da seislati kupit par komada za neke važnije stvari jel postiže onaj WOW efekt ispisivanje traje od nekih 10-ak minuta pa sve do 40 minuta ovisno o tome dali se ispisuje neka slika ili tekst te koju kvalitetu ispisa se upotrebljava....
|
Jel netko zna di se u Zagrebu mogu kupiti lightscribe DVD RW mediji? Trazio sam po ducanima no ako imaju lightscribe onda su to vecinom CD R, tu i tamo DVD R.
|
Nisam 100% ziher jer ne pratim previše lightscribe tržište, ali mislim da ne postoje lightscribe RW mediji, samo CDR i DVDR. Osim ako nekome nije palo na pamet proizvesti takvo nešto.
|
Isto mislim da ne postoje LS RW mediji.
|
Nema ih ni na mapi.
|
Kad bi bilo Lightscribe DVD/RW-a onda bi morali i smisliti kako pobrisati zaprženu sliku na gornjoj strani medija, a izgleda da je to trenutno nemoguće.
|
da LS RW mediji ne postoje.
prije sam za lightscribe koristio liteon kurilicu ali pošto su njoj vratašca pocela krepavati upiknul sam si SONY NEC OPTIARC AD-7191A-0B s kojom za sada nisam radio LS :) e sada sa liteonom je bilo ovak: low quality: 5min (za cdkeyeve ili jednostavne natpise) medium quality: 8-9-10min (za cd keyeve+neki jednostani logo) high quality: za slike dali se isplati? pa ono...gušt je imati tako neki medij..cool je ako ružno pišete kao ja pa ne morate brljati po cdu sve u svemu..."tehnologija" za posebne prigode :) |
Verbatim Lightscribe dvdeji se mogu kupit već od 5 i pol kuna, tako da više nisu preeeskupi...
|
Problem, barem meni, je pronać neke druge boje,nalazim samo zlatne(drekasto smeđe:D).Dali je možda netko pronašao negdje u hr. drugu boju, npr. zelenu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:57. |