|
![]() |
#1 |
Proud to be Croat!
Datum registracije: Mar 2007
|
Light scribe?
Zanima me kakva je kvaliteta slika lightscribe tehnologijom? Imam LS pržu oko godinu dana , a nemogu naći light scribe dvd-e niti cd-e. Pa ako tko zna kak izgleda bio bi jako zahvalan, znam da slika nije u boji |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš nekoliko kvaliteta slika pa biraš koju kvalitetu hoćeš. Caka je u tome da to traje i traje i traje... Za najkvalitetniju sliku treba oko 45 min.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
cd-i, dvd-i najjeftiniji 5 kn po komadu, a kvalitata je puno gora od printanja na printable medije kako je coconut napisao, traje jako dugo i to najkvalitetnije jadno izgleda printanje na medije koje je puno brže, lijepše izgleda, samo treba paziti da se kupe kvalitetni printable mediji da naljepnica ne postane problem ako imaš puno toga za staviti lebel onda radije kupi printer (nisu toliko skupi) i bit će ti puno ljepše, brže, kvalitetnije i najvažniije jeftinije
![]() |
#5 |
made in Usora
Datum registracije: Aug 2005
|
LS se uopce ne isplati koristiti, trosi vrijeme i novac (8 kuna za DVD), ja sam osobno dva ili tri puta radio s LS u posljednih godinu dana iz nekih osobnih potreba ali dosadi cekati!!! sad rade uzmem neki obicni marker i samo nasvrljam sto sam sprzio traje deset sekundi a stedi novac |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa ne znam koliko je isplativije i kupovati printer, jer najjeftiniji koji ima mogućnost printanja na printable je 750kn, plus potrošak tinta koje nisu jeftine... a za 750kn se kupi ipak podosta LCscribe medija... kvaliteta lcribe zapisa je za mene zadovoljavajuća, ja nema prigovora.. aiko su mi draži printani dvd-i.. ipak možeš isprintati i u boji, staviti sliku koju želiš, vrlo lako skinuti omote... dok za LS... ja sam neki dan poludio tražeći omot za cd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ima tu nešto, ali uzmi u obzir da većina korisnika ionako ima pisač, pa umjesto da kupe npr. Canona ili Epsona za 400kn, nadodaju 300-tinjak kunića i imaju bolji pisač koji im omogućuje ispis na optičke medije, i još im je tinta za takav pisač jeftinija nego za onaj od 400kn (o zamjenskoj govorim, naravno). Tako da se razlika u početnoj cijeni obično nadoknadi već cijenom tinte, a razlika u cijeni medija je velika: Printable CD 2 kn, LightScribe CD 5 kn Printable DVD 3,5 kn, LightScribe DVD 8 kn
![]() |
#8 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
E sad tinta koja ide na te medije a LS praktički niš ne troši. Ali opet sumnjam da će netko sve CD/DVD kupovat i LS po njima, samo neke za koje želi da budu ono uredni.
![]() |
#9 |
Moderator
|
U pravu si, i tu se nešto potroši - ali ajmo onda reći ovako - količina tinte potrošene za ispis na medije nije velika i trošak je relativno malen, a laser u DVD snimaču se za svako "lajtskrajbanje" potroši kao da je snimio nekoliko DVD-ova, pa je tu onda trošak nove prže jer će ova prije početi za*ebavati ili će riknuti. Tako da ti je i tu opet nekakav balans. I kad imaš 2 balansa (pisač koji piše na medije + jeftinija tinta naspram jeftinog pisača + skuplja tinta, i utrošak tinte naspram trošenja lasera), situacija je podjednaka i odlučujuću ulogu igra cijena medija, gdje je printanje daleko jeftinije rješenje od LS-a. Dodamo li tu i ispis u boji, faktor vremena (printanje na medij 1-2 minute, LS 15-45 minuta)... pobjednik za svakodnevnu uporabu je izvjestan. Međutim, za neke "posebne" prilike - zašto ne LS! Pogotovo što LS prže danas koštaju 20-ak kuna više od non-LS modela.
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zbog tih 20ak kn sam ja i uzeo 42L a ne N, sad mi je i drago jer si neke stvari recimo keyeve želim napisat na medij i da ih svatko može pročitat a ne samo ja ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
Nisam ja ni rekao da je pisač s ispisom na medije 400kn, nego sam govorio da većina ionako ima pisač, pa samo nadodaju 300-injak kuna i UMJESTO pisača za 400kn kupe onaj za 700 koji ima ispis na medije (btw, najjeftiniji pisač s ispisom na medije kod nas je Epson R265 koji košta 650kn, ali mislim da je bolji izbor Canon IP4300 za 720kn). No, kako je razlika između LS i non-LS modela vrlo mala (20-ak kuna), smatram da nije loše uzeti LS model, nek se nađe za poneko "lajtskrajbanje". Onome tko treba češće praviti covere ne isplati se LS zbog visoke cijene medija i utroška vremena. Naljepnice na optičke medije nikako ne preporučam, jer skraćuju životni vijek medija (ljepilo utječe na kemijske premaze medija).
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja koristim tu i tamo lightscribe. Najcesce kada trebam predati neki projekt, pa da ne predajem CD ili DVD s svojim svrljotinama gore. Postoje dvije verzije lightscribe medija, obicni i s oznakom MV1.2 ili V1.2, ovi drugi su znatno bolji. Usput vani su mediji daleko jeftiniji nego kod nas, pa ih ja kupujem vani. Meni se isplate jer ih ne koristim cesto. Probao sam stavljati i slike i stvarno je ispalo super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
baš me zanima što će sad reć zagovornici printanja po mediju kad više nema zamjenskih tinti (ili su vrlo rijetke) a originaln tinte koštaju 60-120kn (x 3 ili 4 komada koliko ide za jedno cijelo punjjenje printera)!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
!! BUYAKASHA !!
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
- Svi satovi u "Paklenom šundu" pokazuju 4:20 |
|
![]() |
![]() |