![]() |
Tualatin, linlin adapter i stara ploca (final thread)
Dakle uspio sam! Bez puno otkrivanja tople vode postavio sam jumpere kao sto je oznaceno na uputstvima za VIA chipset. Procesor se odmah probudio bez problema. Sada radim na slijedecim postavkama
CPU 1.3 GHz FSB 100 MHz RAM 133 MHz PCI 33 MHz vcore 1.45 V (tako kaze AIDA) Tako ce najvjerojatnije i ostati jer mi se inace javlaju smetnje na TV prijemu kad PCI nije 33 MHz. Inace sam ga uspio podignuti na CPU 1495 MHz (115 x 13) FSB 115 RAM 115 PCI 37 MHz vcore 1.55 V Kako sam vec spomenuo najbolje mi sve radi bez oc-a. Najteza stvar je bila staviti adapter u socket na ploci jer je nozica koja se zarotira za 90st smetala kod umetanja adaptera. Tu sam se stvarno namucio. Ako nekoga zanima mogu poslati i par slika kako sve konacno izgleda. Eto hvala svima na savjetima. BTW procesor je nevjerojatan nemogu sada ruku u vatru staviti za ono sto kaze AIDA ali mjeri mu temperaturu od 25stC kod 1 sat kodiranja videa u XviD. Hladnjak je doslovno "hladan" |
ajd fala bogu da si to sredio.
Citiraj:
|
Gle Tualatin 1,13 GHz pa puta dva i svaki na 31°C u kućištu u kojem je 30°C. Dobro to ima malo više coolera ali ... drugi se šeće od 34 - 39 ovisno o opterećenju ... Tualatin je cool CPU.
Drago mi je da si uspio, ako ti proc tB1 morao bi kikat bez greške na FSBu od 133 samo ti nesmije preć 42°C jer se onda skljoka na 133 FSBu:beer: |
zanima me kolkko celeron tulac 1400 mhz može na clockanje s matičnom MB Soltek 65KV2-CT, FC-PGA, ATA100, ATX, sound??:confused:
|
Gle, nemam ga ali ljudi mi kažu da je to loš celić za OC bez obzira na step. Najidealniji bi bio onaj 1,1 da je tB1 jer onda bi bio 1463 MHz, a već postoji 1400 dakle to je to, onaj 1200 bi trebao biti isto opaka roba dok je 1,3 ili radi ili ne radi i to obavezno mora biti tB1 i mora se hladiti da ne prelazi 42 - 43°C. Sad ta ploča ... Soltek, šta da ti kažem, ne doživljavam je baš kao The ploču ...
|
Citiraj:
Ali ruku na srce VIA Apollo Pro 133A i nije neku chipset za oc :( |
Citiraj:
Ti vjerojatno ciljas da ti proradi na FSB 133 :) . To bi znacilo da bi procesor trebao raditi na 133x14 = 1862 MHz, sto je vjerojatno iznad mogucnosti tualatin jezgre. Opet, mozes podizati napon ali to vuce za sobom odredjene rizike, inace hladan proc ce se poceti grijati sto vuce bolje hladjenje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |