PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem - Nema boota, nakon 4 sec se gasi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79342)

LAH_Baba 06.09.2007. 15:36

Problem - Nema boota, nakon 4 sec se gasi

Imam problem, najvjerojatnije s plochom, a to josh nije sigurno, pa molim pomoch da dijagnosticiram. Rijech je o Asus M2N-sli deluxe, athlon 4800 x2

Nakon pritiska na power on sve komponente dobiju napajanje, i to na 4 sekunde kada se komp iznenada ugasi. naravno, do tada se nishta ne odvije osim shto se svi pokretni dijelovi zalaufaju. Sve je bilo po defaultu,ugasio sam komp, a 5 min kasnije dogodilo se gore navedeno.

Isprobao sam plochu s drugim napajanjem, samo sa procesorom i coolerom. ni beepa nema.

btw, proc nisam probao u drugoj plochi jer nitko koga znam nema AM2. mozhe li uopche on bit odgovoran za problem?

domy_os 06.09.2007. 15:41

Daj makni power switch od kućišta pa okini šarafcigerom...

-POP- 06.09.2007. 15:42

Jel cooler dobro sjeo?

LAH_Baba 06.09.2007. 17:33

Citiraj:

Autor -POP- (Post 806872)
Jel cooler dobro sjeo?

zashto pitash?

prekidach nije problem, mislio sam i ja da je...

na neku foru sam uspio da radi neko vrijeme, ali nije bilo boota(s tim shto nije bilo boota sam imao problema i kad sam tek kupio plochu, bios je zezao). sad se opet gasi za 4 sec:(

dadach 07.10.2007. 06:43

Pozdrav, čini se da imam isti problem kao i LAH_Baba i tražim rješenje, pa ako itko zna nešto...
Situacija je slijedeća,
nakon restarta, ili gašenja računala, ponekad, po nepoznatom uzorku računalo se neželi upalit...znači kad recimo palim računalo(Cold Boot) ili resetiram matična dobi napon na nekih 3 sec, zavrte se svi ventilatori i nakon toga se računalo gasi i tako svaki put(kada se to dogodi). To se ne događa uvijek(jednom u 3-4 dana) i to po nepoznatom uzorku tako da nemogu definirati uzrok problema. Nakon što se to prvi put desilo probao sam sa brisanjem CMOS-a i pomoglo je,tako je bilo još par puta nakon čega više nije ni to pomagalo. Sad kada se to dogodi moram odspojit napajanje od matične i odma nazad spojit(znači ne pomaže ni gašenje napajanje na prekidač iza) i sve radi super(samo neznam do kad će tako)...Stvarno neznam što bi mogao biti uzrok...
Ako neko ima ideju, neka kaže...

Konfiguracija je sljedeća:
MBO: Asus M2N32-SLI Deluxe
CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
MEM: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800
GPU: GeForce 7600 GT (256 MB)
PSU: Cooler Master eXtreme Power 430w RS-430-PCAR

yedwy 07.10.2007. 09:33

Nosi ploču na reklamaciju prijatelju otegnula ti je papke...

dadach 07.10.2007. 10:30

kako je otegnula papke kad upravo radi i to vise nego dobro...(kad se upali)
problem je sto se to dogada samo ponekad...
citao sam nesto sa problemom te ploce i ramom od 800MHz, tako da je moguce i to, dali ima neko tu plocu i da je flashao BIOS na verziju 1201 da kaze kak to funkcionira i dal je sta bolje, pa da probam i to???

Matt 07.10.2007. 10:36

Ja bi prije rekao da je problem sa kompatibilnosti memorije! Imao sam sličan slučaj!
E sad ja imam ddr a ti ddr2, u tom slučaju bi ti netko drugi morao pojasniti kako najbolje naštelat latencije.

yedwy 07.10.2007. 15:30

Gle ljepo ti velim - nosi ploču na reklamaciju, jer samo je pitanje vremena kad se uopće više neće htjet probudit, ali tvoja stvar i tvoja ploča...

Napajanje je sigurno dovoljno dobro za tu konfu prema tome ostaje ti samo ploča kao uzrok, memorija se NE manifestira tako da nemožeš uaplit komp tj da se sam gasi...

dadach 07.10.2007. 22:55

Citiraj:

Autor yedwy (Post 834141)
Gle ljepo ti velim - nosi ploču na reklamaciju, jer samo je pitanje vremena kad se uopće više neće htjet probudit, ali tvoja stvar i tvoja ploča...

Napajanje je sigurno dovoljno dobro za tu konfu prema tome ostaje ti samo ploča kao uzrok, memorija se NE manifestira tako da nemožeš uaplit komp tj da se sam gasi...

Eto, bio si u pravu sta da kazem...matcna je otisla u vjecna lovista...problem se pojavljivao sve cesce do danas kada se komp pri paljenju nije htio probudit na nijedan način...svi ventovi se zavrte i odma se zgasi. Nazalost garancija je istekla u 28.9.2007(kakav sam pehist :hitthewal:)
Nista morat cu nabavit novu maticnu...ova mi je bila pre dobra dok je radila tako da razmisljam o nabavci iste, samo se postavlja pitanje ponovnog problema jer jos uvijek neznam dal je bilo samo do te maticne ili je taj model u banani il je stvar u biosu i ak ima neko ko je flashao bios na zadnju asusovu verzju da kaze dal onda memorija stvarn radi na 800MHz?!

domy_os 07.10.2007. 23:04

Kad si kupio ploču? BTW, Asus daje 2 god. garancije...

dadach 07.10.2007. 23:27

Citiraj:

Autor domy_os (Post 834471)
Kad si kupio ploču? BTW, Asus daje 2 god. garancije...

Je je,hvala, upravu si! sad sam vidio, na računu piše 12 mj osim ako nije drugađije navedeno...onda sam vidio na ambalaži od matične naljepnicu od m-sana na kojoj je istaknuto da jamstvo vrijedi 24 mj. a nista, u utorak u m-san pa cemo vidjet...f

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:30.