PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Abit IP 35 serija MBO (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77898)

Lord_Calidor 23.08.2007. 15:20

Abit IP 35 serija MBO

Ima li tko neku iz ove Abitove serije ploca? Imao bih par pitanja, prije no sto se bacim u trosak...

Moncho 24.08.2007. 19:07

imam ja ABIT IP35, sto vishe reci nego fenomenalna ploca. FBS sam digo do 470 MHz bez dizanja voltaze na 'sjevernom mostu',kako to nas kolege iz infa vole reci:)

Koliko sam uspio skontati razilika izmedju ove moje i Pro verzije je u uguru chipu i e sata kontekorima, pa sada procijeni da li ti je potrebno to sve.

Jedna malo napomena ako je kupis, naime ima cudnu osobinu, da nakon promjene postavki u BIOS u ploca ugasi PC pa ga pokrene ponovo. Isto se desava na hard reset :) dugme.
:kafa:

Razer 24.08.2007. 19:13

Citiraj:

Autor Moncho (Post 797090)
Koliko sam uspio skontati razilika izmedju ove moje i Pro verzije je u uguru chipu i e sata kontekorima, pa sada procijeni da li ti je potrebno to sve.

I u izostanku drugog PCI-E konektora na non-Pro verziji.

Citiraj:

Autor Moncho (Post 797090)
Jedna malo napomena ako je kupis, naime ima cudnu osobinu, da nakon promjene postavki u BIOS u ploca ugasi PC pa ga pokrene ponovo. Isto se desava na hard reset dugme.

Ovo se dešava na dosta ploča, tako da nije samo do Abita :)

Lord_Calidor 24.08.2007. 19:53

Da li se SPDIF pin-out na ploci moze upotri***iti za SPDIF Out sa odgovarajucim Coax. konektorom? Da li podrzava AC3 i DTS na njemu?

^SuperUnknown^ 24.08.2007. 20:14

Citiraj:

Autor Razer (Post 797094)
Ovo se dešava na dosta ploča, tako da nije samo do Abita :)

Ma nemoj klat da se i na ovoj to desava? Stvarno mi nije jasno zasto. Mislim, citao sam negdje da nije to bezveze i da ima neku svrhu, ali uzasno me to iritira kad mi se hrpa diskovlja ugasi i ponovno zaspina (bespotrebno) zbog jednog reboota. Katastrofa. A da ne pricam kako se na mojoj trenutnoj ploci ploca nakon gasenja na shutdown stvarno i ugasi i istog trena ponovno upali, pa moram drzat gumb par sekundi da umre. I tu mi se diskovi ugase, pa zaspinaju, pa ponovno ugase. Jedva cekam da je se rijesim...

EDIT: Je li to SAMO prilikom mijenjanja postavki u BIOS-u ili redovito prilikom reboota? Ako je tako jel znas mozda neku plocu kojoj se to ne desava?
EDIT2: Thx :)

Razer 24.08.2007. 20:27

Samo prilikom mijenjanja postavki u BIOS-u. Normalni rebootovi se odvijaju normalno, bez gašenja.

Moncho 25.08.2007. 17:30

u mene takodjer se gasi kada ja uradim rucni reset preko tipke na kucisitu, pa se ponovo pali:)

No ja nisam na drugim plocama to primjetio tako da mi je ovo prilicno novost, jos da si me vidio kada sam namjestio postavke u BIOSU i ono cool save and exit i pooof ugasi se.... :)

RAK 25.08.2007. 18:22

Ne događa se to u normalnim okolnostima. To je saef opcija BIOS-a ako pretjeraš sa OC-om.

Događa se i kada:

- ne popikaš sve konektore za napajanje
- nemaš odgovarajuće napajanje
- napajanje je krama
- pregrijava se komp

Sve je to safe opcija na ABIT-ov način. Nije da je ugodno ili lijepo ali zato ti u većini slučajeva ništa ne crkne zbog navedenih osobina napajanja.

Moja pločka za razliku od tih ima osobinu da ode u vidu dima jer sam malo pretjerao sa nekim stvarima (greška).

Optik 25.08.2007. 19:41

Citiraj:

Autor Razer (Post 797158)
Samo prilikom mijenjanja postavki u BIOS-u.

...kada ga se "nezdravo" ugasi (poput nestanka struje i slicno)

EDIT : Lorde ,slucajno sam nesto trazio na XSu pa sam ti nasao jedan TOPIC (klik) kojeg si mozda vec vidio ali eto mozda pomogne drugima

dDario 25.08.2007. 19:53

Kod mene P5B Vanila, kad god se komp pali (postavke u biosu, reset, samo paljenje)
svaki put se upali na 1-2 sekunde i ugasi, pa opet upali ... probao sam više biosa
i sa svime na defaultu, i uvijek ista stvar. Ostatak komponenti je testiran na drugim kompovima
i sve je ispravno, ili se barem tako čini :stoopid:

ReNNO 27.08.2007. 00:00

Na mojoj DS3 se nekad desi to restartanje kada mjenjam opciju u BIOS-u a nekad ne desi, fakat neznam koji je uzrok tome, najprije bi bilo nešto u vezi one zaštite protiv ne uspjelog OC-a

Lord_Calidor 27.08.2007. 16:31

Citiraj:

Autor Optik (Post 797809)
EDIT : Lorde ,slucajno sam nesto trazio na XSu pa sam ti nasao jedan TOPIC (klik) kojeg si mozda vec vidio ali eto mozda pomogne drugima

Thnx, pogledao sam taj topic, ali ono, 80 stranica... :stoopid:
Nabrzinu ga searchao sa raznim SPDIF kombinacijama, i nista. Ah well, izgleda da cu ja biti zrtveno janje.

mrga 28.08.2007. 10:49

A gdje ima za kupit IP35 PRO, ili barem obična IP35? Gdje god pitam nema :(

ReNNO 28.08.2007. 10:55

Bilo je do neki dan u linksu, ali nema vise.

Evo pro verzija je dosla u nitel

http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=156717&gr=156718

A imaš i non pro verziju.

mrga 28.08.2007. 10:57

Štanga, jučer sam tražio i čovjek mi kaže da nemaju.

ReNNO 28.08.2007. 10:58

ni jedne verzije?

mrga 28.08.2007. 11:00

Ništ, jučer popodne mi stigao odgovor da ništa od Abita trenutno nije isporučivo :(

^SuperUnknown^ 08.09.2007. 15:09

Katastrofa, a taman sam se spremao uzet tu MBO. Jel zna tko hoce li stizat u Links? Ustvari, idem pogledat na linksov forum, sigurno je netko pitao..

Razer 08.09.2007. 15:11

I mene zanima, javi ako nešto saznaš.

ReNNO 08.09.2007. 17:48

I mene naravno interesuje gdje nabaviti.

Ali evo vidim da ce izac Foxconn Mars koja poteže FSB od 575MHz bez problema a cjena je samo oko $230, ali neznam kada bi to moglo doci na nase prostore, znal li ko?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39.