![]() |
DFI Lan Party Ulta D i com port
Jeli netko mozda zna zasto ne radi com port. Dali ima besto u biosu za ukljucit ili je nesto drugo u pitanju?
Poz. |
Imaš ga za uključiti i u BIOS-u, negdje pod Integrated Peripherals, a možda i u Device Manageru...
|
Pa naravno da imaš u biosu za uključiti... Mislim ccc.... :)
Sad da li je to samo kod tebe problem da je ugašen ili je nešto drugo u pitanju ti niko nemre reć, otkud mi znamo što si ti radio s pločom... :) |
Nisam nista radio sa plocom samo sam ustekao kabel i nemam nikakvih rezultata, odnosno nista se ne desava jednostavno nemam komunikaciju.
Poz. |
Jeli zna netko sto tocno treba da se postavi u biosu da bi com port radio jer tamo ima cetiri opcije pa neznam koju treba staviti.
Poz. |
Učitaj default postavke samo za tu stranicu...
|
Citiraj:
|
mislim da je fora kod rada sa com portom da moras restartirat komp. nakon sto spojis uredjaj. da ga on prepozna pri dizanju windowsa. nisam siguran ali probaj...
|
Citiraj:
|
za com port namjesti AUTO ili 3F8 (ili 378 zaboravio sam). To su postavke za com 1. U device manageru pod PORTS pogledaj da li postoji com 1 ili com 2. Ako postoji com 2 mozes ga i tako koristiti ako ne zelis,udji u bios podesi na 3XX i dobijes com 1.
|
Citiraj:
|
A ono...pomoglo bi da kažeš kaj si to uštekao u ploču...najvjerovatnije bracket sa neke druge ploče?
Ako je tako pitanje je sa koje jer neće raditi sa svakim. Postoje dva tipa konekcije. |
Citiraj:
|
Ja sam bio probao jedan sa Abitice (mislim) i nije radilo.
Onda mi je Horza nabavil jedan koji radi-budem pogledao da li kaj piše na njemu. Možeš potražiti i PCI karticu sa com/serial...možda ih još ima za kupiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad sam instalirao drivere za nju:D Sad baš gledam bracket-ništa ne piše...samo com i serial i kablovi. Probaj sa ovim: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=2780041 |
Citiraj:
|
Trebaš pogledati kakav pinout ima taj com na ploči u kojeg pikaš bracket, ako je standardni onda je..
..... ..... 1 I mora svaki kabal radit, a ako nije nego je neki drugi oblik onda ćeš morati malo lemit, tj odrezati konektor i sve one žice polemit na capice od nekog USB frontpanela staro ili zvuka sa casea... i onda ih uštekati kako treba... |
Citiraj:
|
Onda mora radit... Ako ti je u Biosu uključen (pazi samo da ga nisi stavio na IRDA mod) nema boga da ne radi, što to uopće pokušavaš priključit na njega serijal modem, kaval za telefon neki ili kaj - možda je u tom uredžaju problem...
|
Citiraj:
Gdje da to privjerim jeli IRDA mod. Poz. |
Citiraj:
|
U biosu ti piše com port mode - normal ili standard ili IRDA ili tak nešto... Više manje sve ploče to imaju tako nekako, ako ne skužiš pogledaj u manual...
|
Citiraj:
U device manageru uredno pise pod Ports (Communications Port) (COM1) i nije adapter USB nego je direktno kabel ustekan na plocu. Citiraj:
|
Definitivno odustajem od ovo, kupit cu si adapter USB to SERIAL i nadam se da cu rjesiti problem
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |