![]() |
Problem OC P4
Prilikom overclockinga imam sljedeći problem: Oc-am proc na 2,3 ghz, ali uvijek mi se nakon nekog vremena počmu javljati problemi, greško na HDD-u, gubitci-fajlova, i ostali problemi koji se događaju. Stavio sam AGP lock. Svi testovi prolaze naravno svaki sam odvrti po 6-7 sati ( prime 95, memtest, sandra torture.....). Sljedeće što me zanima do čega je problem?
P4 1.6, Soltek SL-85DRV4, HDD maxtor 40 GB. |
Stavio si AGP/PCI lock na 66/33 ili si samo spustio frekvenciju AGPu?
Jer pci je onaj koji je mama hdd kontroleru i ostalome... |
Samo sam spustio frekvenciju AGP-u, ali nežalost nemogu naći opciju AGP/PCI lock, očito mi matična ploča to ne podržava, probao sam flashati bios ali ništa, dali postoji alternativa?
|
VIA chipset, to ima PCI/AGP lock? :stoopid: kolko ja znam moj nekadasnji KT400 nije imao...
|
Ne ako nemaš lock nema klokanja... Kad ti PCI klok prijeđe nekih 38-40Mhz dešava se to što si opisao, neki kontroleri imaju veću toleranciju, neki manju ali na tome većina otkaže...
Inače AFAIK postoje i Viae sa lockom ali mislim da ova ploča ne spada u te... |
Joj, ta ploča skupa s mojom su u velikoj banani za klokanje, a i inače je vrlo teško naći išta o njima na netu,a kamoli da su primjeri nekog pristojnog OC...
|
Godamm, ništa od oc :stoopid:
|
Bar ne na toj ploči ako je to northwood onda bi on i do 3Ghz mogao na nekoj pravoj ploči ić, ali pitanje je dali se tebi isplati ulagati u to...
|
Da, northwood je, ali gdje se danas može naći s478 ploča. Ako imate preporuke slobodno pucajte.
|
A lurkati na tržnici i čekati da se pojavi neka IC7 ili sl cookie druge ti nema...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:16. |