![]() |
(riješeno) Slomljen pin na procesoru
Kako jedan slomljeni pin na procesoru može utjecat na rad sustava??
|
Ovisno koji. Ako je neiskoristen, bas nikako. probja bez nejga pa vidi, ako ne ide, pronadji otpali pin ili umejsti njega komadic zice/pin s nekog starog proca tipa 486 pa uguraj u rupu na socketu gdje ti se pin slomio.
|
http://www.freewebs.com/weirdox/535d...8345648116.jpg
evo, proc je p4 prescott a tu je slomljeni pin zaokružen crveno |
Ja mislim da će ti radit proc bez te iglice, mislim da ona nije u upotrebi
|
meni samo jedno nije jasno
zašto postoji pin na procu koji nije u upotrebi? |
Mislim da je najpoznatiji onaj beskorisni pin na P4m Northy koji je imao 479 pinova i koji je bez problema nakon savijanja bespotrebnog pina uredno radio na desktop 478 plocama.
|
pa vrati pin nazad. izravnaj ga i napikni u socket... jedino ako ga nisi izgubio:D
|
pikni tanku žicu u socket i nadaj se najboljem :)
|
bilo vec nesto slicno..
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=lemljenje+pin |
došlo je do zabune. slomljeni pin nije onaj na slici gore nego je u gornjem desnom vrhu(prema slici)....ima li kakve razlike. Prijatelj mi je jedino imao problema s oc-om tog procesora. Svaki put kad bi upalio nanovo komp bios bi pokazivao kao da je novi proc umetnut, tj. proc se može overcloackat ali radi biosa ne sprema postavke.
|
Problem riješen, admin može lock
|
koji si ti kralj. ajde bar napisi kako si rjesio to (objesio proc oko vrata ili?)
|
Citiraj:
Kako sam riješio to?? Pa da si malo pročiato prijašnje postove gore skužio bi. Proc radi besprijekorno bez tog jednog pina, nemam nikakvih problema kod oc-a, ali sam mu za svaki slučaj dodato taj jedan pin koji mu nedostaje (ako neznaš kako sam to napravio: skinuo sam pin s jednog prastarog procesora i umetnuo ga na mjesto tog slomljenog) Eto, imaš li još koje pitanje??? |
Citiraj:
|
Hehe, ja sam imao vrlo sličan problem sa Socket 754 procom. Gospon Ribic i ja riješili smo stvar s oguljenim komadićem žice koja se inače koristi za zamatanje kabela koji se isporučuju s raznim hardverajem.
|
no comment
Beren, svaka cast :D Ne znam jel bi mi ikad palo na pamet tak sta :) (osim mozda da sam telepat?) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:32. |