![]() |
prescott 3.06 problem ?
Samo da se zna, ovo ne postam za sebe nego za mog prijatelja....
E ovako danas je on odlučio kloknut komp, prvo je sa Ati toolom malo klokno grafičku ali je to vratio na default kasnije.....onda je otišao i bios i kolkno procesor, kao što vidite ima prescotta 3.06 (133*23) i on je stavio na 150*23 dakle 3,45 i komp mu se neče upalit ? kad ga upali čuje se da radi ali nema slike ni ničega i ništa se ne događa ? p4 3,06 1 gb ddr2 533, kingmax matična abit IL 8 radeon x 1600 pro 256 mb-a hvala... |
Neka napravi clear CMOS, ima vjerojatno jumper na ploči za to, a ako nema onda neka izvadi bateriju na par sekundi i opet ju stavi. Vjerojatno nije promjenio memorijski djeljitelj pa mu memorija radi na većem taktu (na kojem nije u stanju stabilno raditi).
|
Probo je oboje i ništa, jel postoje još kakve mogučnosti da se to riješi ?
|
Držati Insert kad pali komp možda mu vrati na tvorničke postavke biosa! Da nije Agp slot vrisnu prilikom klokanja ili možda taj radeonček!
|
Evo rijesio sam problem. trebo sam istekat hard i onda su mi se biosi upalili i vratio sam na normalne postavke.Ali hvala na pomoci (;
|
Citiraj:
|
imam pitanje zasto ja svog prescott 3.06 nemogu kloknut na 3.6 ili na 3.8?
Sad je na 3.4 ako povecam komp se nece upalit?? ZASTO???? p4 3,06 1 gb ddr2 533, kingmax matična abit IL 8 radeon x 1600 pro 256 mb-a |
Digni voltažu, pazi na takt memorije, koje su temperature, koje napajanje, ovisi o stepingu. Pa imaš tražilicu na forumu, ima o tome brdo tema.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21. |