![]() |
CD-ROM problem
daklem, cd-rom (ricoh MP1725A), usto i przilica najnormalnije radi, ali samo kad prepozna da ima CD, a za to je potrebno gurnuti CD nutra van 15-tak puta (podsjeca na nesto, mozda me to samo j..e)
dakle, dal potoji posebni sklop za registriranje prisutnosti CD-a u CD ROM-u ili je to isto povezano s laserom za citanje ? Sto napraviti? |
Imao sad takve simptome sa starim LG-jem(24X) razlog je bio sto je pocinjao lagano sve slabije citat, pranje lece je pomoglo u mom slucaju.
|
Hm, ... na osnovu iznešenog:
Bolja varijanta: možda se leća lasera samo zmazala i treb je lijepo počistiti. Dakle, uređaj je izašao iz garancije, onda ga fino rastaviš i ne agresivnim (ne nagrizajućim) sredstvom nježno očistiš onu malu leću (laser). Lošija varijanta: Ja sam godinama bio ponosni vlasnik MP7083A i onda je jednog dana počeo izvađati ligh-show (čovjek bi rekao da je otišao u Disco:D ). Uglavnom sve je ispravno ali ne radi. Pribavio sam isti takav iz iste serije i istog datuma proizvodnje i na moju žalost ustanovio isti problem. Dakle oni "rade" ali "ne rade". Pali fora sa 150 otvori zatvori ili kada rastaviš uređaj, samo malo treba pogurnuti CD i ovaj zarola i radi bez greške bilo kao pisać bilo kao čitač. Dakle šta je, motor ispadne iz "magnetnog polja" i onda ga ti samo moraš malo pogurnuti da ponovo upadne i onda se može vrtiti dok ne izgori:D Bezvezno ali moguće: kod nekih stvar radi da samo ostaviš CD u CDu svaki put kada ugasiš komp ... |
Imao isti zajeb sa Yamahom CRW4216...pomagao je jedan jači udarac u bočnu i gornju stranicu JNC kućišta ( Nicholas mi se i dan-danas ruga kako sam sa čekićem popravljao komp:D). Rezultat: ulubljeno kućište i Yamaha na vječnim lovištima...
|
Pa zar se tako sve ne popravlja? Samo, ovismo o uređaju, lupneš na drugo mjesto. Meni je ventilator znao počet zujat usred rada. "Pametan" udarac ga je smirivao i do sat-dva vremena. Loš udarac samo 15-ak minuta.
|
Jedan od postulata strojarstva: Ne postoji ništa što ne možeš riješiti većim čekićem:D
|
Živa istina. Mada, mislim da bi rješenje ovog problema moglo biti i u čišćenju leće CD-ROM-a.
|
Citiraj:
|
Pa jasno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:12. |