![]() |
HR-05 SLI na P5W DH Deluxe Southbridge-u ?
dakle, jel netko zna dali je kombinacija iz imena topica moguca? tražio sam dosta po netu, izgleda da nitko nije pokušao :D
ako netko ima p5w i hr-05 sli molim za pomoc prije nego bacim 150kn :p obican hr-05 mi ne stane zbog graficke.. |
ma p5w dh vec ima dobro hladjenje, sumnjam da treba hr-05... ;)
|
treba
ako stane, onda treba :) vec sam stavio hr-05 na nb, savio heatpipe, stavio coolere na gornje mosfete :) |
Naravno da je navedena kombinacija moguća...T-Right stane na većinu ploča sa rupama oko čipseta...samo, što ćeš sa heatpipeovima?
|
p5w nema heatpajp do southbridga.. tako da to nije problem, rupe ima oko cipa ali brine me ostatak ekipe (oni kondenzatori)... trebo bi vadit sve van i izmjerit tocno ali mi se nedaaaaaaaaaaaaa :))
|
OK, zašto takva mrcina na soutbridge?!
Nabavi Zalman NB-47J i gotovo... Takav hladnjak je masivan overkill, a vjerujem da je i stock hladnjak na southbridge dovoljan, još da staviš AS Ceramique ili Silver ispod njega i da vidiš. |
upravo... ja sam skinuo 10-15c samo skidanjem žvake sa običnog pasivca ove mbo iz siga i stavljanjem ceramiquea.
stavljanje hr-05 na sb zvuči kao vf700 na x-fi ili tak neki proizvod. |
SB na 965/975 čipsetima se jako grije...tako da situacija ipak nije tako bajna...
Inače ja imam DS4 i nemam problema sa grijanjem, dok na staroj P5B nisi mogao sekunde držati prst na pasivcu... |
ja sam na svojoj zamijenio one zvake ispod sa as5 pastom
temperature su nize za kojih 5-10 stupnjeva i ja sam se bojao da ce se sve to grijat al nije tak |
grije se previse... oko 50c , zamjenio sam zvaku i skinuo onaj lim gore isti tren kad sam plocu dobio u ruke.. nemogu staviti nijedan drugi zbog grafe (8800gtx - predebela je :) )
brijem da se toliko grije bas zbog graficke koja je inace glavni izvor topline u cijelom sistemu :) hr-05 trebao bi pomoci .. to su glavni razlozi :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: 50°C i nije tako strašno, ako se radi o loadu. Zamijeni pastu, a ako ti je baš velika frka, stavi jedan 80 mm vent da piri po njemu ;) |
ma kakav hr-05...overkill
plavi zalman bi bio uvrh glave...znam iz iskustva jer sam imao tak rjeseno hladenje southbridgea na bivsoj Gigabyte 965P-DS3 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
ok lol, znao sam da ce ovaj thread ovako ispasti ali svejedno mislio sam ajd, ajmo pitat.. hvala na vasim super savjetima, ali pitanje je bilo ako hr-05 sli stane gore jer ako stane, ja cu ga stavit makar bio to overkill.. |
Mi smo te samo htjeli odvratiti od bacanja koliko ono, 150 kn u vjetar :smoke:
Kao što vidiš, do sada nitko nije to stavljao na southbridge, pa izgleda da ćeš ti biti prvi. Javi kako je ispalo... Kupi ga, ako ti ne stane, vratiš ga i dobiješ natrag novce. |
ma ide preko firme, tako da je pol od 180kn (jer pol firma placa haha).. ali onda je poslje ga tesko vratit..
za mene nije to bacanje u vjetar jer mi onih 50c nije malo,, mislim dobro, asus je ocito to tako zamislio da bude ali cooler=better :D |
Citiraj:
mi smo samo sugerirali da nije potrebno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06. |