![]() |
cooler za Northwooda?
Mislio sam uzet zalmana 7700/7000-alcu al nakon procitanih clanaka na forumu nisam vise ni sam siguran :)
Naglasak je na tisinu... Pa ak moze koj savjet, bio bi vam zahvalan |
to sam i ja mislio... ja imam P4 2.4 @ 3.0, rev. D1 + Abit IC7... koji da stavim (da je najjeftiniji jer nisam s parama na ti..)
i koji da stavim tiši na ploču, ovaj zuji ko avion... |
Ti Zalmani su dostatni za Northwoode, čak dapače.
A tišina, hmm..., ovisi od osobe do osobe i radnoj okolini, nekome će biti tihi nekome ne, ali mislim da će u svakom slučaju biti tiši nego stock hladnjak :) |
Moj sig ili clock sa 2.0 na 3.0. Zalman 7000b-AlCu na 1700okr/min. temp ne prelazi u fullpulu 45. idle je 33. Super zadovoljan.
|
Znam da ce hrpetina ljudi (mahom vlasnika) nahvaliti Zalmane 7x00, unatoc njihovoj prerazvikanosti, ali bojim se da je u okviru nekakve normalne kolicine love to jedini (logican) izbor za socket 478. S time da je Zalman 7x00 na maksimumu okretaja prilicno glasan, podnosljiviji je na minimumu, no opet to nije za nekoga tko dost pati na tisinu :)
EDIT: @dUG1: koliko love mislis dat? |
zalman je cist dosta. meni je ladio preskija na 3.5GHz zadovoljavajuce (max 60C)
|
Citiraj:
|
a sonic tower? jeftiniji je, dal bi dosta hladio bez ventilatora? znam da je ogromni, dal se lako stavlja na IC7 ploču?
|
Citiraj:
Kupujem jos PSU, HDD i mozda DVD/RW...a love nije bas da imam..:rolleyes: tak da mi se ovo cinilo kao ok stvar, 200kn u Linksu.. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....24&postcount=7 EDIT: Evo link kompletnog threada, vidim sad da je i Bruno imao problema sa Sonicom i IC7 : roller : http://forum.pcekspert.com/showthrea...5&goto=newpost |
Zalman 7000Cu, kupio ga na trznici prije 6-7mj. za sicu od 100kn. Hladi odlicno, za northwooda netreba jace.
EDIT: Mislim da sam vidio na trznici da neko prodaje svog za 100kn. |
Ispričavam se na upadanju...zanima me samo jel itko uspio stavit SonicTower na ic7-g max3?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Yep, cak 2 posta iznad! A sa IC7-MAX3 moze biti samo jos vecih problema zbog OTES-a, mene je za***avalo cak i sa Freezerom 4, koji stvarno ne zahtjeva puno prostora :)
|
Ma znam, sory...ali učinilo mi se da sam vidio takvu situaciju kod nekog pa reko da provjerim...vjerojatno da su mu "rebra" malo viša stao bi, taman iznad otes-a :) Hvala svejedno. 'dUG1' sory na upadu.
|
Ma nema problema :D
Kaj onda mislite, 7700 ili 7000? Razlika u cijeni je gotovo 50 kn a kolko vidim po nekim testovima, 7000 je tisi (makar mi nije jasno kak kad ima manji vent?)...koja dvojba :) |
7000. AlCu. Sto jeftinije to bolje, a norti nije prevruc proc.
|
Prvo isprika svima što izvlačim staru temu...Samo sam htio reći da sam od "Mortala" uzeo ic7-max3 i SonicTower ide gore bez problema, naravno treba ga stavljat na ploču izvan kučišta i sve ok. 'Rebra' mu taman počinju iznad OTES-a. I da, "SuperUnknown" je imao pravo, ic7 pokazuje oko +10 stupnjeva temperaturu :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:50. |