![]() |
Barton Mobile i Prime 95
Imam jedno pitanje. Imam bartona mobilca i drzim ga na 2400 mhz (12*200 1.75v). Jel ko zna zasto mi kad pokrenem prime 95 komp se zamrzne, pod tim mislim sve pa cak i mis, a uopce mi ne izbaci prime nikakvu gresku!? : nono : : hitthewa
|
Ostale stvari rade ok?
Probaj sa nekim drugim testerima, OCCT, StressPrime2004 etc. |
nije ti stabilan overclock onda :)
dalje ono sta Vuco kaze btw. u prime idi na torture test i odaberes small FFTs, ako ti se stvarno zablokira komp onda stvarno nije stabilan... |
Citiraj:
Takvi su barem moji dojmovi...:) |
To mi se desava i u igrama da mi se komp jednostavno smrzne. Na bilo kojem naponu. Whay? Jeli moguce da su mi se windowsi s***ali jer mi se prvi i samo taj put prije blokavanja pojavila takozvana "smrt na plavom". Help!!! : hitthewa : bonker :
|
Možeš ti procesoru dati i 2V pa ti on neće raditi stabilno na određenom taktu. Jednostavno procesori imaju blokade te im u tom slučaju nit dodatni napon ne pomaže...
Stavi na defolt i onda probaj. Ako radi, odgovor si dobio... |
Jel na prije procesorima sta sam ima nikad mi komp u primeu nije zamrza, jednostavno bi mi izbacia prime gresku ako nije stabilan.
|
Probaj friške windowse (iako ne vjerujem da bi to bilo radi jednog BSOD-a), sa dobro instaliranim driverima.
Iako, mogao si za početak smanjiti frekvu na nekih 2200-2300Mhz da budeš potpuno siguran...To ti je minuta posla |
pretjerao si sa naponom na tom taktu, on bi trebao raditi cak na 1.65v, probaj na 1.7v labave latencije 2.5-3-3-7 i gledaj temperaturu
|
@animATrIx
Ima serija koje idu i one koje ne idu, moj obični barton nije htio ni sa 1.9V na 3200+. @Crash Spusti malo klok, i ostavi istu voltažu, pa probaj. I napiši na koliko ti je RAM (latencije, voltaža) |
dosta deckiju sam vidjao sa iqyha steppingom, i na prodaji ima jedan barem, nije rijetkost naletit na dobar proc..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:01. |