![]() |
Ventilator zuji zbog strujanja zraka, kak popravit?
Ovako, imam jedan vent. koji mi upuhuje zrak u kučište ali kad ga zašarafim za lim zuji jer vuče zrak kroz rupice, a kad ga malo udaljim ne zuji...
Al ako ga udaljim neznam kolko dobro će uvlačit zrak u kučište... Privremeno sam ga stavio da ispuhuje zrak na vrhu kučišta... Rupice i mjesto za ventilator... http://img241.imageshack.us/img241/6...ika6qo9.th.jpg Kak to popravit? |
Ta pozicija venta je najcesce namjenjena za ispuh, a ti mozes ako ti ne smeta izrezat taj komad lima gdje su rupice i stavit jedan fan grill.
|
Znam to kuciste, koma je (NHF) :D
ja bih isto izrezao jednu rupu za ventac kak spada da moze raditi svoj posao jer ovakve rupice ne dozvoljavaju dobar protok zraku.. |
Zuji ti jer imapremale rupice. Uzmi bušilicu i proširi ih. Jer zrak se čuje kako prolazi kroz gro malih rupica.
|
Citiraj:
e, da.... taj vent sam sad stavio da ispuhuje gore zrak, al taj otvor je isti, tj isto ima rupice, sad, kolko dobro to ispuhuje.... http://img127.imageshack.us/img127/1...ika2ud8.th.jpg |
Ispuhuje ti slabo do nikako :)
Najbolje ti je izrezati te sve rupice i staviti onda fan grill. Ako je vent na ispuhu, nema straha od prašine previše... |
|
Rezat to sve van. Ak nemaš dremel mogu i obične cvikcange poslužit nakon toga ti sam treba turpija da rubove obradiš, možeš čak stavit vent bez grilla.
|
Citiraj:
Rupa čista,bez rupica,grilova i režetki! Tako će zrak nesmetano curiti vani/unutra. |
jel bi tu paso okrugli grill?
el postoje nekakvi polukockasti, ovakav oblik kao moj? ak ne nema veze, al za sigurno bušim i top i stražnju stranu... |
Citiraj:
Pokušaj s okruglim ako ti je baš napeto imat gril mada je bolje bez ičega kako sam već u postu prije reka. |
odrezi tako da dobijes neki osmerokut da nebude kocka i onda samo zaserafis grill i to je to...
najbolje ti je uzeti onaj najobicniji fan grill :) |
Uzmi ubodnu pilu kod Peveca za 70kn i izreži si, pilice ćeš dobit gratis. Više ćeš platiti ventilator nego pilu.
|
dali postoji 90mm fan grill?
kupio sam u HG-ju vent plavi 90mm pa me sad zanima dal da izmišljam nešto ili ima negdje... u HG-u nema. |
ima i to mislim u chipoteci da ima 92mm jel.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18. |