PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   X1950 XTX ne radi?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55062)

Hrci 19.12.2006. 16:55

X1950 XTX ne radi??

Prije neki dan su mi stigle sve komponente za novi komp i krenuo sam u slaganje. Više manje sve je prošlo ok što se tiće nabavke, osim jedne "sitnice". U HG-spotu sam uzeo dotičnu grafičku, i to je jedino što sam kod njih uzimao. Kako je sve bilo na brzinu, tek kad sam došao doma sam skužio da je kutija već otvarana, te ona naljepnica pokidana na onoj vrečici. Reko sam da se neću sad oko tog zamarat, glavno da mi radi. Pogledam bolje i skužim da nema ni cd-a, odnosno drivera itd :mad: E sad su mi već digli živac, al dobro, progutao sam i to, iovako ću si skinut zadnji driver, tješim se. Da, znam, sramotno. I tako ja sve ugradio, upalio komp i ušao u bios. Taj čas kad sam upalio komp na trenutak je zasvijetlila crvena lampica na grafičkoj uz 6 pinski konektor gdje je dodatni naponski kabel uredno spojen, i sve je to ok, osim ventilatora, koji se - ne vrti. Laik sam pa mi nemojte zamjerit, no nisam odmah gasio jer sam mislio da će zavrtjet kad dosegne određenu temperaturu. U biosu sam bio 10-15 min, te sam skužio da se grafulja bolesno zagrijala, a ventilator -pogodli ste - ne radi. Kako nikad do sad nisam imao dotičnu grafičku, zamolio bi vas da mi kažete što da radim na kraju? Da odmah odem to reklamirat kod ovih muljatora ili se može još što napravit?

Unaprijed svima zahvaljujem

nicko 19.12.2006. 16:58

Pogledaj da li je spojen konektor za napajanje ventilatora na grafičku, pa ako nije, pravac reklamacija...

Lihto 19.12.2006. 17:12

nosi to tamo....ono daš tolike pare za grafu i onda ti daju polovnu grafu već korištenu....

nino 19.12.2006. 17:14

Jel to ona Toxic za 4k kuna?:gringo:

Hrci 19.12.2006. 17:21

nije toxic, nego "obična" XTX

nino 19.12.2006. 17:24

Nema veze, kontaktiraj Fleksa i pici u Hgsrot. On ce ti drage volje pomoc, to je nas Nobilo za Hgspot :D

Hrci 19.12.2006. 17:26

1 privitaka
ma jel to ovaj minijaturni?

nino 19.12.2006. 17:29

Da.

Hrci 19.12.2006. 17:32

nagradno pitanje: na koju foru da ga iskoristim kad ne mogu ni prdnut u kučištu? ovaj slon od grafičke mi je već dva dodatna slota "zarobio", a kabel je pobjedio u natjecanju "najkračeg". Bezveze. Matična je ASUS P5W DH Deluxe.

nicko 19.12.2006. 17:37

Nikako da ga iskoristiš, nego sam te samo pitao je li upiknut taj kabel tu u grafičku??

Hrci 19.12.2006. 17:40

To da. Upiknut je.. Znači ipak na kraju trebam reklamirat?

nicko 19.12.2006. 18:25

Naravno!!!

Skorn 20.12.2006. 20:03

ma nemojte palit covjeka bezveze , zamrziti ce ga u HGSpotu, Hrci stari, to ti je tzv ATI Firestarter Edition, znaci moras grijati graficku odispod obicnim plinskim upaljacem dok se ne pokrene ventilator. tu foru ti svi ovdje znaju ali stvar je u tome da bi sam to trebao otkriti ;)

Hrci 21.12.2006. 00:37

Citiraj:

Autor Skorn (Post 599228)
ma nemojte palit covjeka bezveze , zamrziti ce ga u HGSpotu, Hrci stari, to ti je tzv ATI Firestarter Edition, znaci moras grijati graficku odispod obicnim plinskim upaljacem dok se ne pokrene ventilator. tu foru ti svi ovdje znaju ali stvar je u tome da bi sam to trebao otkriti ;)

imaš pravo :D :D

patakmeister 23.12.2006. 23:13

Ajme majko mila

Citiraj:

Autor Hrci (Post 598072)
Prije neki dan su mi stigle sve komponente za novi komp i krenuo sam u slaganje. Više manje sve je prošlo ok što se tiće nabavke, osim jedne "sitnice". U HG-spotu sam uzeo dotičnu grafičku, i to je jedino što sam kod njih uzimao. Kako je sve bilo na brzinu, tek kad sam došao doma sam skužio da je kutija već otvarana, te ona naljepnica pokidana na onoj vrečici. Reko sam da se neću sad oko tog zamarat, glavno da mi radi. Pogledam bolje i skužim da nema ni cd-a, odnosno drivera itd :mad: E sad su mi već digli živac, al dobro, progutao sam i to, iovako ću si skinut zadnji driver, tješim se. Da, znam, sramotno. I tako ja sve ugradio, upalio komp i ušao u bios. Taj čas kad sam upalio komp na trenutak je zasvijetlila crvena lampica na grafičkoj uz 6 pinski konektor gdje je dodatni naponski kabel uredno spojen, i sve je to ok, osim ventilatora, koji se - ne vrti. Laik sam pa mi nemojte zamjerit, no nisam odmah gasio jer sam mislio da će zavrtjet kad dosegne određenu temperaturu. U biosu sam bio 10-15 min, te sam skužio da se grafulja bolesno zagrijala, a ventilator -pogodli ste - ne radi. Kako nikad do sad nisam imao dotičnu grafičku, zamolio bi vas da mi kažete što da radim na kraju? Da odmah odem to reklamirat kod ovih muljatora ili se može još što napravit?

Unaprijed svima zahvaljujem

Da su to meni napravili ne bi izlazio dok ne bi dobio novu ali najjaču onu toxik edition! REKLAMIRATI ODMA si trebao čim si vidio da je otvorena kutija!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15.